Regaip Gecesi nasıl değerlendirilir?

İçindekiler:

  1. Regaip Gecesi nasıl değerlendirilir?
  2. Regaip Kandili nasıl ihya edilir?
  3. Regaip Kandili ne yapmak gerekir?
  4. Miraç Kandili'nde hangi ibadetler yapılmalı?
  5. Regaip Kandili ne zaman nasıl ibadet edilir?
  6. Regaip Kandili nasil dua edilir?
  7. Kandilde komşulara ne dağıtılır?
  8. Mirac Kandili ne okunmalı?
  9. Regaip Kandili nedir nasıl ibadet edilir?
  10. Regaip Kandili hangi sureler okunur?

Regaip Gecesi nasıl değerlendirilir?

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir.

Regaip Kandili nasıl ihya edilir?

REGAİP KANDİLİ'NDE YAPILMASI GEREKENLER Regaip gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan kaza namazı kılmalı, kazası olmayan da nafile namaz kılar. Ayrıca Kur'an-ı kerim okumalı, tesbih çekip, tevbe istigfar etmeli. Perşembe günü oruç tutup gecesini de ihya etmek çok sevabdır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Regaip Kandili ne yapmak gerekir?

  1. GÜNDÜZÜNDE ORUÇ TUTMAK. Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen Regaip Kandilinin öncesinde yani Perşembe günü Allah dostları oruç tutulmasını tavsiye etmişlerdir. ...
  2. KAZA NAMAZI VE NAFİLE NAMAZ KILMAK. ...
  3. KUR'ÂN-I KERÎM OKUMAK. ...
  4. TEVBE İSTİĞFAR ETMEK. ...
  5. DUÂ ETMEK. ...
  6. SALAVAT GETİRMEK.

Miraç Kandili'nde hangi ibadetler yapılmalı?

İşte Miraç kandilinde yapılacak ibadetler ve okunacak dualar...
  • MİRAÇ KANDİLİNDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER NELER?
  • 1- Oruç Tutmak. ...
  • 2- Kaza namazı ve Nafile Namazı Kılmak. ...
  • 3- Kur'ân-ı Kerîm Okumak. ...
  • 4- Tevbe İstiğfar Etmek. ...
  • 5- Dua Etmek. ...
  • 6- Salavat Getirmek. ...
  • 7- Sadaka Vermek.
Daha fazla öğe...

Regaip Kandili ne zaman nasıl ibadet edilir?

2) Regaip Kandili orucu; En mühim hususlardan biri, namazdır. Hak dostları bu gecede namaz kılmanın ehemmiyetine dikkat çekmişler ve namaz borcu olanların kaza namazı kılmalarını tavsiye etmişlerdir. Regaib Gece'sinde (yâni Regaib Kandili'nde) akşam ile yatsı arasında on iki rek'at “Hacet Namazı” kılınır.

Regaip Kandili nasil dua edilir?

Okunuşu: “Rabbigfir verham vetecevez amme teğlemü inneke entel eazzul ekram.” Meali: “Rabbim, beni mağfiret et, bana rahmet et, bildiğin bütün kusurlarımdan geç, onları bağışla, şüphesiz Sen en yüce ve en kerîmsin.” duâsı okunacak.

Kandilde komşulara ne dağıtılır?

Kandillerde pişirilen belli başlı şeyler arasında Kandil Simidi, Lokma Tatlısı, Un helvası, İrmik Helvası en çok bilinenler. Aslında asıl amaç paylaşmak ve yardım etmek olduğu için kandilde içinizden ne geliyorsa dağıtabilirsiniz.

Mirac Kandili ne okunmalı?

MİRAÇ KANDİLİ'NDE YAPILMASI TAVSİYE EDİLEN İBADETLER Her rek'atte 1 Fâtiha-i Serîfe, 10 Ihlâs-i Serîf okunur. Namazdan sonra; 100 defa"Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" 100 defa istigfar, 100 defa salâvat-i serîfe okunur.

Regaip Kandili nedir nasıl ibadet edilir?

Regaip Kandili orucu farz değil, nafile bir oruç ve ibadettir. Gün içinde yapılan ibadetler ve dualar, Allah tarafından bu Regaip gecesine hürmet gösterenlere bolca sevap olarak geri dönmektedir. Regaip Kandili orucu'nu aynı farz olan oruç gibi niyet ederek tutabilirsiniz.

Regaip Kandili hangi sureler okunur?

REGAİP GECESİNDE KILINACAK NAMAZ... Her rekatta Fâtiha'dan sonra 3 defa “Kadir” suresi ve 12 defa “İhlâs” sûresi okunur ya da 1 kez “Kadir” suresi ile 3 kez “İhlâs” sûresi okunur. Türkçe okunuşu: "Allahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim."