Konya Yunak ne zaman ilçe oldu?

İçindekiler:

  1. Konya Yunak ne zaman ilçe oldu?
  2. Yunak ilçesi nereye bağlı?
  3. Yunak kaç köy var?
  4. Afyon Yunak nerede?
  5. Yunak hangi şehirde?
  6. Emirdağ kaç köy var?
  7. Yunak yeri ne demek?
  8. Emirdağ hangi boydan geliyor?
  9. Emirdağ'ın Neyi Meşhur?
  10. Emirdağ hangi Oğuz boyu?
  11. Afyon Emirdağ da ne yenir?
  12. Emirdağ da nerede yemek yenir?

Konya Yunak ne zaman ilçe oldu?

1912 yılına kadar Çeltik Kasabası'na bağlı kalmış olan Yunak daha sonra Akşehir İlçesi'ne bağlı bucak merkezi yapılmıştır. Yunak 1953 yılında, Konya İli'ne bağlı bir ilçe haline getirilmiştir.

Yunak ilçesi nereye bağlı?

İç Anadolu Bölgesi'nde Konya iline bağlı bir ilçe olan Yunak, doğusunda Cihanbeyli ve Sarayönü, güneydoğusunda Kadınhanı, güneyinde Ilgın, güneybatısında Tuzlukçu, batısında Afyonkarahisar, kuzeyinde Çeltik, kuzeydoğusunda da Ankara ili ile çevrilidir.

Yunak kaç köy var?

YUNAK MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, KONYA
İLÇE ADIYUNAK MAHALLE SAYISIYUNAK KÖY SAYISI
YUNAK420

Afyon Yunak nerede?

Yunak, İç Anadolu Bölgesi'nde Konya ilinin kuzeybatı bölümünde yer alır. Doğuda Cihanbeyli ve Kadınhanı, güneyde Tuzlukçu ve Ilgın, kuzeyde Çeltik ilçeleri ile çevrilidir. İlçe batıda Afyon'un Emirdağ, kuzeydoğuda ise Ankara İli'nin Polatlı ve Haymana İlçeleri ile komşudur.

Yunak hangi şehirde?

Yunak ilçesi İç Anadolu Bölgesinin en büyük şehirlerinden birisi olan Konya ilimizin kuzeyinde yer alan bir ilçesidir. Yunak ilçe merkezi ile Konya şehir merkezi arasında 190 km mesafe vardır ve araçla 2 saat civarında yol sürmektedir.

Emirdağ kaç köy var?

Aziziye Kazası'nın adı 1 Temmuz 1931 tarihinden itibaren Emirdağı olarak değiştirilmiştir. 1933 yılında Emirdağı Kazası'nın nahiyeleri Bayat ve Davulgadır. 1948 yılı idari taksimatına göre Emirdağ İlçesinin Merkez (32 köy), Bayat (21 köy), Davulga (21 köy), Ümraniye (Batık) (22 köy) ü vardır.

Yunak yeri ne demek?

1. Yıkanılan yer, yıkanma yeri: Göldeysek yunaktayız / Dağdaysak kayaktayız / En güzel duraktayız / Mekânımız Bolu'dur (Behçet K.

Emirdağ hangi boydan geliyor?

Bademli - Davulga - Yeniköy - Avdan - A.Aliçomak - Daydalı - Eşrefli - Gelincik -İncik - Karakuyu Köy halkları bu Türkmen boyundandır. Emirdağ merkezi Musahocalı aşiretindendir.

Emirdağ'ın Neyi Meşhur?

Emirdağ'ın Nesi Meşhur? Yumurtalı pide, Emirdağ'ın meşhur lezzetlerinden bir tanesi ve ilçeyi ziyaret ettiğinizde birçok restoranda bu lezzet ile karşı karşıya geleceksiniz. Kendine has bir tat ve içeriğe sahip olan yumurtalı pide, uygun fiyatı nedeni ile de çok fazla tercih ediliyor.

Emirdağ hangi Oğuz boyu?

İlçemize yerleşen Çepni-Çepniler cemaati BozUlus aşiretinden olup konar- göçer Türkmen yörükanı topluluğudur.

Afyon Emirdağ da ne yenir?

Afyonkarahisar yöresinin başlıca yemekleri arasında bulgur yemekleri, sakala çarpan çorbası, çullama köfte, ilibada dolması, sulu köfte, göce tarhanası, nohut çöreği, göce köftesi ve tarhanası, Özbek pilavı, Afyon salatası, Afyon kebabı, şakşuka, paçik, zürbiye, keşkek ve Emirdağ güveci gibi birçok lezzet yer alır.

Emirdağ da nerede yemek yenir?

Teyit etmek için lütfen kurumla iletişime geçin.
  • Abone kebap. Restoran. ...
  • Meydan Köfte Izgara Salonu - Emirdağ Kafe. ...
  • Cafe Koçero. Kafe. ...
  • Çiğköfteci Ömer Usta. Fast food. ...
  • Muzaffer Yemek Salonu. Restoran. ...
  • Küçük Ev Cafe. Kafe. ...
  • Belediye Rant Tesisleri. Restoran. ...
  • Kısmet Pide ve Kebap Salonu. Kafe.
Daha fazla öğe...