Ara Güler Afrodisias nerede?

İçindekiler:

  1. Ara Güler Afrodisias nerede?
  2. Afrodisias kim kazdı?
  3. Afrodisias Antik Kenti kim buldu?
  4. Ara Guler hangi antik kenti buldu?
  5. Aphrodisias ne zaman kuruldu?
  6. Aphrodisias hangi bölgede?
  7. Afrodisias Antik Kenti nasıl gidilir?
  8. Aphrodisias antik kenti ne zaman kuruldu?

Ara Güler Afrodisias nerede?

Burası tarihi M.Ö 5. yüzyıla dayanan bir Roma şehri. Şehrin tarihi kadar, usta fotoğrafçı Ara Güler tarafından bulunması da ilginç. Afrodisias Antik Kenti, günümüzde turizmin en önemli tarihi noktalarından biri. Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Geyre Köyü'nde yer alan bir Roma kenti.

Afrodisias kim kazdı?

Prof. Dr. Kenan T. Erim Aphrodisias'a gelip hayran olduktan sonra, 1961'de Aphrodisiaskazmaya başlar.

Afrodisias Antik Kenti kim buldu?

1958 yılında Ara Güler tarafından keşfedilen Afrodisias ile beraber Türkiye'nin Dünya Mirası Listesi'ndeki varlık sayısı 17 oldu... BBC Türkçe'nin haberine göre, Polonya'nın Krakow şehrinde gerçekleştirilen UNESCO 41.

Ara Guler hangi antik kenti buldu?

1958 yılında Aydın'ın Geyre İlçesi'nde bir baraj açılışına giden Ara Güler'in keşfettiği Aphrodisias Antik Kenti bugün UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Aphrodisias ne zaman kuruldu?

Tarihçe. MÖ 5. yüzyılda kurulan kent, Roma İmparatorluğu döneminde gelişmiş, MÖ 1. yüzyıl ile MS 5. yüzyıllar arasında, başta heykelcilik olmak üzere önemli bir sanat merkezi haline gelmiş, Afrodit tapınağıyla ve Afrodit adına yapılan törenlerle ün salmıştır.

Aphrodisias hangi bölgede?

Aydın ili, Karacasu ilçesi, Geyre Mahallesi sınırları içinde yer alan Aphrodisias Antik Kenti, Menderes (Meander) Irmağı'nın bir kolu olan Dandalaz (Morsynus) Çayı'nın oluşturduğu bereketli vadide, denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır.

Afrodisias Antik Kenti nasıl gidilir?

Şahsi araçla gelecekler için; Aydın – Denizli karayolunda ilerlerken Kuyucak ilçesinden Karacasu yönünde sapmak gerekiyor. Tabelalar sizi antik kente kolayca ulaştıracaktır. Zaten antik kent Kuyucak – Tavas anayolu üzerinde bulunuyor.

Aphrodisias antik kenti ne zaman kuruldu?

Yerleşim tarihi MÖ 5. bin yıl ortalarına kadar uzanan Aphrodisias, MÖ 6. yüzyılda küçük bir köy görünümünde iken, MÖ 2. yüzyılda Menderes Vadisi'ndeki yoğun şehirleşme döneminde kent devleti (polis) statüsü kazanmıştır.