Reprezantlar ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Reprezantlar ne iş yapar?
  2. Lise mezunu mümessil olur mu?
  3. Tıbbi mümessil nasıl bir iş?
  4. ÜTT yeterlilik belgesi nasıl alınır?
  5. Lise mezunu ilaç mümessili olabilir mi?
  6. Ilaç mümessili hafta sonu çalışır mı?
  7. ÜTT yeterlilik belgesi kimler alabilir?

Reprezantlar ne iş yapar?

İşte, merak edilen tüm detaylar... Reprezant, aynı zamanda daha yaygın olarak bilinmekte olan ismi ile ilaç mümessilidir. İlaç mümessili olarak görev yapan kişiler genel olarak bir ilaç firması adına çalışmaktadır. Reprezant kelimesi yabancı bir kelimedir ve yerine ilaç tanıtım elemanı da kullanılabilir.

Lise mezunu mümessil olur mu?

'dan itibaren de bu mesleği yapmak isteyenler için lise mezunu olmaları şartı aranacak. Bu kişilerin ayrıca sınava girerek, yeterlilik belgesi almaları gerekecek. Söz konusu tarihten sonra yeterlilik belgesi olmayanlar, bu alanda çalışamayacak.

Tıbbi mümessil nasıl bir iş?

Tıbbi satış mümessili; medikal firmalar tarafından üretilen medikal ürün, tıbbi cihaz ve ilaç gibi malzemeleri sağlık ocağı ve hastane gibi kurumlara götürüp pazarlamasını ve tanıtımını yapmakla görevli olan kişiye verilen isimdir.

ÜTT yeterlilik belgesi nasıl alınır?

Bu kapsamda yeterlilik belgesi sınavında başarılı olup yeterlilik belgesi almaya hak kazanmış ürün tanıtım temsilcileri (ÜTT) https://ebs.titck.gov.tr/Ilac/AnonymousApp/UrunTanitimTemsilcisiBasvurusu linki üzerinden yeterlilik belgesi başvurusu yapabilirler.

Lise mezunu ilaç mümessili olabilir mi?

-Eğitimli tıbbi mümessiller geliyor 'dan itibaren de bu mesleği yapmak isteyenler için lise mezunu olmaları şartı aranacak. Bu kişilerin ayrıca sınava girerek, yeterlilik belgesi almaları gerekecek. Söz konusu tarihten sonra yeterlilik belgesi olmayanlar, bu alanda çalışamayacak.

Ilaç mümessili hafta sonu çalışır mı?

Tıbbi mümessillerin çalışma saatleri genellikle eczanelerin açılış ve kapanış saatleri aralığında oluyor. Ancak bir bölümü hafta sonları ve hekimlerin nöbet saatlerinde de çalışıyor.

ÜTT yeterlilik belgesi kimler alabilir?

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yayınlanan 3 Temmuz 2015 tarihli “Beşeri ve Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre 01.01.2019 tarihinden itibaren ÜTT Yeterlilik Eğitimlerine en az ön lisans düzeyinde eğitime sahip kişiler katılabilecektir.