Geniz eti büyümesi nelere sebep olur?

İçindekiler:

  1. Geniz eti büyümesi nelere sebep olur?
  2. Geniz eti kendi kendine geçer mi?
  3. Geniz eti ağız yapısını bozar mı?
  4. Geniz eti ilaçla tedavi edilebilir mi?
  5. Geniz eti burun şeklini bozar mı?
  6. Geniz eti ameliyatsız geçer mi?
  7. Geniz eti ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir?
  8. Çocuklarda geniz eti ne zaman küçülür?
  9. Geniz eti kaybolur mu?
  10. Burun eti ameliyatı sonrası burun şekli değişir mi?

Geniz eti büyümesi nelere sebep olur?

Geniz eti, çocuklarda genellikle tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle büyür. Burun solunumunu engelleyecek boyuta geldiğinde, burun işlevlerinin de bozulmasına yol açar. Bir başka deyişle burnun temizlenme mekanizması etkilenince, içeride alerjenlerin ve birikintilerin kalış süreleri uzar.

Geniz eti kendi kendine geçer mi?

Eğer geniz etinde iltihap yoksa, doktorunuz bir süre beklemeyi önerebilir, özellikle çocuklarda geniz etinin bir miktar büyümesi normaldir. Zamanla geniz eti kendiliğinden küçülebilir.

Geniz eti ağız yapısını bozar mı?

Uzun süre tedavi edilmeyen geniz eti, zamanla çocuğun yüz şeklinde değişikliklere neden olabilir. Nefes alabilmek için ağız yolunu kullanan çocuklarda kubbe damak denilen derin damak yapısı gelişir, buna bağlı olarak da alt çene arkaya doğru çekilirken üst çene öndeymiş gibi bir görüntü oluşur.

Geniz eti ilaçla tedavi edilebilir mi?

Geniz eti tedavisine genellikle ilk olarak ilaç ile başlanır. Antibiyotik tedavisine başlanmadan önce hastalığa neden olan mikrobun tipinin belirlenmesi gerekir. Eğer sık sık iltihaplanıp koruyucu olmak yerine zarar vermeye başlıyorsa ameliyat edilmelidir. Ameliyat işlemi kolay ve ağrısız bir işlemdir.

Geniz eti burun şeklini bozar mı?

Uzun süre tedavi ettirilmeyen geniz eti, çocukların yüz şeklini bozabilir. Zamanında müdahaleyle bu durumun önüne geçilebilir. Genellikle kreş çağındaki çocuklarda daha sık görülen geniz eti rahatsızlıkları ciddi sorunlara yol açabiliyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Prof.

Geniz eti ameliyatsız geçer mi?

Geniz eti büyümesinin altında yatan sebepler tespit edildikten sonra basit bir cerrahi yöntemle geniz eti büyümesine müdahale edilmektedir. Fakat ameliyatsız da bu soruna çözüm bulunabilir. Geniz eti tespit edildiği anda gecikmeksizin tedaviye başlanmalıdır.

Geniz eti ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir?

Geniz eti ameliyatı iyileşme süreci yaklaşık on günde tamamlanmaktadır. Geniz eti ameliyatı sonrasında hastalar aynı gün taburcu edilebilmekte, bazı durumlarda bir gün müşahede altında yatış önerilebilmektedir.

Çocuklarda geniz eti ne zaman küçülür?

Pasif sigara içiciliği, yani anne babanın çocuğun yanında sigara içmesi, alerji ve özellikle mikroorganizmaların tekrarlayan temaslarına maruz kalma neticesinde bu lenfoid oluşumlar büyüyerek geniz etini oluşturur. Geniz eti 4-7 yaş civarında maksimum büyüklüğüne erişir ve bu yaştan sonra genellikle küçülür.

Geniz eti kaybolur mu?

Yani yaş büyüdükçe geniz eti küçülür ve genellikle 12 yaşlarında tamamen ya da tama yakın kaybolur. Bu görüş artık geçerlik değildir. Doğumda büyük olan geniz eti herkeste 12 yaşlarına doğru kaybolmaz. 35-40 gibi orta yaşa kadar büyük kalabilir.

Burun eti ameliyatı sonrası burun şekli değişir mi?

Septum deviasyonu (burun kemiği eğriliği) ameliyatı sonrasında burnun şekli değişir mi? Başarılı tamamlanmış bir burun operasyonundan sonra burnun şeklinin değişmesi beklenmez.