Kontakt lens nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Kontakt lens nereden alınır?
  2. Lens muayenesi nasıl yapılır?
  3. Internet sitesinden lens alınır mı?
  4. Lens muayenesi kaç saat sürer?
  5. Günlük lens ne kadar kullanılır?
  6. Eczaneden lens alınır mı?
  7. Eczaneden reçetesiz lens alınır mı?
  8. Numaralı lens siparişi nasıl verilir?

Kontakt lens nereden alınır?

Ülkemizde kontakt lenslerin satışı ile ilgili olarak Optisyen Müesseleri görevlendirilmiştir. Optik mağazalarından lenslerinizi temin edebilirsiniz.

Lens muayenesi nasıl yapılır?

Göz muayenesinde lens değerlerine bakılmaksızın genel bir muayene gerçekleşirken, lens muayenesinde gözün ölçümü yapılarak, kişinin göz yapısı ve lens değerleri incelenerek, lens kullanımı için uygun olup olmadığına bakılmaktadır.

Internet sitesinden lens alınır mı?

"Lensler rahatlıkla optikçilerden, eczanelerden alınabiliyor. Özellikle internet üzerinden sipariş yaygınlaştı. Kontakt lensin kolaylıkla temin edilmesi ve kullanımının doktor kontrolünde olmaması beraberinde göz hastalıklarında artışa neden oluyor.

Lens muayenesi kaç saat sürer?

Kapsamlı bir göz muayenesi en az 30 dakika sürer. Muayene sırasında damla damlatılarak mutlaka göz dibine bakılmalıdır. Detaylı göz muayenesinin ilk aşamasında görme keskinliği testi ile harflerin, okuma yazması olmayanlarda da şekillerin ince detaylarının görülüp görülemediği foropter ile kontrol edilir.

Günlük lens ne kadar kullanılır?

İki gözünüz de aynı derecede ise 1 kutu lens 15 günlük kullanımı karşılar. 1 kutuda 90 blister bulunan markalar da piyasada mevcuttur. Günlük lensler her gün yenisi kullanıldığı ve kullanıldıktan sonra atıldığı için her zaman daha güvenilir ve sağlıklıdır.

Eczaneden lens alınır mı?

Uzmanlar ise bu olaylarla birlikte gündeme gelen lenslerin doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. ... Bu nedenle göz rengini beğenmeyen herhangi bir kişi istediği takdirde bir eczaneden ya da lens satma yetkisi bulunan özel klinikler ile optikçilerden rahatlıkla bir lens ve solüsyonu alabiliyor.

Eczaneden reçetesiz lens alınır mı?

Reçetesiz lens satışının yapılmıyor olmasının ülkemizde çok eski bir tarihi bulunmuyor. Ülkemizde 2013 yılının sonunda getirilen bir yasak ile artık reçetesi olmayan kişilere kontakt lens satılması yasaklandı. ... Bu sayede bir kere lens aldıktan sonra lens almak için sürekli yanınızda reçete taşımanıza gerek kalmıyor.

Numaralı lens siparişi nasıl verilir?

Lensmarket.com'a üye olun. Üye iseniz üye girişi yapın. Sipariş verilecek ürünün sayfasına girin. Kontakt Lens reçetenizdeki değerleri ( BC, DIA, SPH,CYL, AX ) siparişini vereceğiniz ürünün sayfasında bulunan ilgili yerlere girin ve sepete ekle butonuna tıklayın.