YÖK Tez e nasıl üye olunur?

İçindekiler:

  1. YÖK Tez e nasıl üye olunur?
  2. Yazılmış tezlere nasıl ulaşabilirim?
  3. YÖK Tez nasıl yüklenir?
  4. Tezler nereye yükleniyor?
  5. Tez önerisi nasıl teslim edilir?
  6. Lisans Tezi nerede yayınlanır?

YÖK Tez e nasıl üye olunur?

"Tez Veri Giriş Formu" na, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi adresinden "Üye Girişi" seçeneğini tıklayarak e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra erişebilirsiniz.

Yazılmış tezlere nasıl ulaşabilirim?

Bu çok basit bir şekilde aşağıda bulunan resmi sitelerden erişip indirip okuyabilirsiniz.
  1. Ulusal Tez Merkezi. https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/
  2. Google Akademik. http://scholar.google.com.tr/
  3. Ulakbim. http://ulakbim.tubitak.gov.tr/

YÖK Tez nasıl yüklenir?

b)Enstitü görevlisi, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ adresinden “Enstitü Oturumu” bağlantısı üzerinden kullanıcı adı ve şifresi ile Tez Otomasyon Sistemine giriş yapar ve tezi yükler.

Tezler nereye yükleniyor?

Bilindiği üzere yükseköğretim kurumlarında yazılmış olan yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlilik gibi lisansüstü tezlerin internet üzerinden “Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi Tez Otomasyon Sistemi” ne yüklenmesi ve gerekli kontrollerin yapılarak sisteme kabul edilmesi gerekmektedir.

Tez önerisi nasıl teslim edilir?

Hazırlanan tez önerisi, sizin tarafınızdan kayıtlı olduğunuz Enstitü'ye teslim edilir. 2016 yılında yayınlanan YÖK Yönetmeliği'ne göre tez önerisinin hazırlanıp Enstitü'lere verilmesi için son tarih 2. Dönemin sonudur. Bu öneri Enstitü yönetim kurulunda kabul edilir ve resmi olarak tez konunuz belirlenmiş olur.

Lisans Tezi nerede yayınlanır?

Ulusal Tez Merkezi hizmetlerinin tamamı internet üzerinden verilmektedir. Yazarları tarafından Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanında arşivlenmesine ve internet üzerinden tam metin erişime açılmasına izin verilen tezler açık erişime sunulmaktadır.