Iktisadi ve idari bilimler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Iktisadi ve idari bilimler nelerdir?
  2. Her sene kaç iibf mezun veriyor?
  3. Ekonomi okunarak ne olunur?
  4. İktisat ve işletme nedir?
  5. Iktisadi programlar nelerdir?
  6. Çalışma Ekonomisi bitiren ne iş yapar?

Iktisadi ve idari bilimler nelerdir?

İktisadi ve İdari Bilimler Programları; İktisat, Maliye, İşletme, Ekonometri, Siyaset Bilimi tüm bu programların merkezinde girişimcilik yatar. Eğer sende girişimciysen ve kişiler, kurumlar ve ülkelerin arasındaki ekonomi ve idari işleri yönetmek istersen bölüm senin için doğru bir seçim olabilir.

Her sene kaç iibf mezun veriyor?

Bu noktada özellikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri (İİBF) mezunlarının istihdam sorunu yüzbinlerce kişiyi ve onların ailelerini etkileyen bir hal almakta. Bugün sayıları 400 bine yaklaşmış olan mezunlarıyla her yıl yeni mezunlar veriyor.

Ekonomi okunarak ne olunur?

Çalışacakları alan olarak akla ilk olarak finans sektörü gelse de, ekonomi bölümü mezunu her sektörde çalışma imkanına sahiptir. Hem özel sektörde, hem kamuda çalışma imkanları vardır. Uzmanlık, denetçilik, dış ticaret, pazarlama, yöneticilik, ekonomi yönetimi gibi pek çok alanda çalışabilirler.

İktisat ve işletme nedir?

işletme muhasebe temeline dayalı olan şirket yönetim ve organizasyonu için gerekli bilgileri veren bir bölüm iken; iktisat geçmişte oluşturulan teorileri öğrettikten sonra güncel olaylardan finansal gelişmeleri yorumlayabilmeyi sağlayan bir bilimdir.

Iktisadi programlar nelerdir?

MYO - İktisadi ve İdari Programlar
  • İşletme Yönetimi.
  • Bankacılık ve Sigortacılık.
  • Dış Ticaret.
  • Lojistik.
  • Deniz ve Liman İşletmeciliği.
  • Çocuk Gelişimi. ×

Çalışma Ekonomisi bitiren ne iş yapar?

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümünün olanakları oldukça geniştir. Bu bölümden mezun olan kişiler bankacılık ve finans kuruluşlarında bulabilirler. Aynı zamanda çeşitli denetleme firmaları ile çeşitli sendikalarda da görev alabilirler.