Tansiyon kulaga vurur mu?

İçindekiler:

  1. Tansiyon kulaga vurur mu?
  2. En tehlikeli kulak hastalığı nedir?
  3. Kulak arkasındaki ağrı neden olur?
  4. Meniere hastalığında işitme kaybının özellikleri nelerdir?

Tansiyon kulaga vurur mu?

Genellikle enseden başlayan baş ağrısı, kulakta çınlama ve uğultu, baş dönmesi gibi belirtilerle kendini gösteren hipertansiyon sinsice ilerleyerek kalp yetersizliğine de zemin hazırlayabiliyor.

En tehlikeli kulak hastalığı nedir?

Meniere, iç kulakta aşırı basınç nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalık, iç kulakta bulunan denge organının etkilenmesi sonucu ortaya çıkar. Meniere hastalığında görülen üç ana belirti; beklenmedik ani vertigo atakları, kulak çınlaması ve işitmede azalmadır.

Kulak arkasındaki ağrı neden olur?

Kulak arkası ağrısının en önemli nedenleri arasında orta kulak enfeksiyonu gelmektedir. Orta kulak enfeksiyonu ortaya çıktığı zamanlarda kulak arkası ağrısı ve kulak akıntısı da meydana gelmektedir. Bundan dolay kulak arkası ağrısı iltihaba da neden olmaktadır.

Meniere hastalığında işitme kaybının özellikleri nelerdir?

Meniere hastalığı, iç kulağı etkileyerek işitme ve denge sorunlarına yol açan bir hastalıktır. Genellikle tek bir kulağı etkileyen Meniere hastalığı ataklar şeklinde baş dönmesi, dalgalı işitme kaybı ve çınlama üçlüsü ile kendini gösteren bir hastalıktır. Genellikle tek taraflı olan hastalık iki taraflı da olabilir.