Türkiyede kaç milyon Kürt nüfusu var?

İçindekiler:

  1. Türkiyede kaç milyon Kürt nüfusu var?
  2. Türkiye nüfusunun yüzde kaçı Alevi?
  3. Turkiyede en cok Alevi hangi sehirde?
  4. Türkiyede ne kadar Alevi var 2020?
  5. Kürtler en çok hangi şehirde yaşıyor?

Türkiyede kaç milyon Kürt nüfusu var?

Kürtler, Türkiye, Irak, İran ve Suriye olmak üzere dört ülkede yaşayan bir Ortadoğu halkı. Türkiye'de Kürtlerin nüfusunun 11-15 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye nüfusunun yüzde kaçı Alevi?

Alevi nüfusu: 12 milyon 521 bin Yaptığımız çalışmanın sonucunda ise Alevilerin Türkiye nüfusunun ancak yüzde 15'i olduğu ortaya çıkmıştır.

Turkiyede en cok Alevi hangi sehirde?

Sivas, Türkiye'nin en çok Alevî köyü bulunan ilidir. Sivas Alevîler'nin önemli bölümü Türkmenlerden oluşmaktadır. Sivas'ın belirli bölgelerinde, özellikle Zara ve İmranlı ilçesinde Tunceli kökenli Dersim Alevileri'de vardır.

Türkiyede ne kadar Alevi var 2020?

Içişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne kayıtlı kişi verileni dayanarak yapılan yerleşim yerindeki Alevi nüfusun 9 milyon 6 olduğunu ifade eden Özbolat, “Toplam Türkiye'deki Alevi sayısı 12 milyon 5 olarak gözüküyor.

Kürtler en çok hangi şehirde yaşıyor?

Irak'ta Kürt nüfusunun geneli Irak Kürdistan Özerk Bölgesi sınırları dahilinde yaşamaktadır; Irak'ın kuzeyinde bulunan bu bölgede yaşayan Kürt nüfusun toplamda 3 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Geri kalan Kürt nüfusun büyük bir kısmı Bağdat'ta yaşamaktadır.