Lastikte harfler ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Lastikte harfler ne anlama gelir?
  2. Lastikte yazan 88T ne demek?
  3. V serisi lastik ne demek?
  4. H serisi lastik ne demek?
  5. 91v XL ne demek?
  6. Doblo için hangi lastik?
  7. Lastik hız endeksi V ne demek?
  8. Lastik hız endeksi nerede yazar?

Lastikte harfler ne anlama gelir?

Lastik Üzerindeki Yazıların Anlamı 175: Lastik taban genişliği (Kullanılan ölçü birimi milimetredir.). 75: Yanak genişliğinin lastik taban genişliğine oranı (% değeri). R: Lastiğin radial (telli) olduğunu gösterir. 20: Lastik iç çapı, jant ölçüsüdür (Kullanılan ölçü birimi inçtir.).

Lastikte yazan 88T ne demek?

Lastik Yük Endeksi Ne Demek Otomobil lastikleri üzerinde 88T, 91V gibi değerler bulunur. Bu değerdeki sayılar birim lastiğin ne kadar ağırlığa mukavemet gösterebileceğini belirtir.

V serisi lastik ne demek?

Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. XL işareti ise lastiğin yanağının güçlendirildiğini belirtmektedir. Yani lastik ekstra yük taşıyabilir hale getirilir.

H serisi lastik ne demek?

V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir. Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. ... Yani lastik ekstra yük taşıyabilir hale getirilir.

91v XL ne demek?

94 ve 91 lastiğin yük endeksidir. ... Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. XL işareti ise lastiğin yanağının güçlendirildiğini belirtmektedir.

Doblo için hangi lastik?

FIAT Doblo 1.6 Multijet 105
Lastik ebatlarıÖn lastik şişirme basıncıArka lastik şişirme basıncı
195/60 R16 99T2.7 bar2.7 bar

Lastik hız endeksi V ne demek?

E. Hız sınıfı, doğru şekilde şişirildiğinde ve yük altında kullanıldığında lastiğin ulaşabileceği maksimum hızdır. Hız sınıfı yanakta yük endeksi değerinden sonraki harftir. Örneğin, hız sınıfı V olan bir lastik saatte maksimum 240 km hıza ulaşabilir.

Lastik hız endeksi nerede yazar?

Bu iki parametre birbirleriyle yakın ilişkili olduğundan, aracınıza yeni lastik takarken bunların göz önünde bulundurulmaları şarttır. Lastiğin hız endeksini belirten harf ve rakamlardan oluşan sembol, lastiğin kenarında bulunur.