Boyun ameliyatı riskli mi?

İçindekiler:

  1. Boyun ameliyatı riskli mi?
  2. Boyun düzleşmesi ameliyat gerektirir mi?
  3. Boyun fıtığı ameliyatının riskleri nelerdir?
  4. Boyun ameliyatı ne kadar sürer?
  5. Boyun fıtığı fizik tedavi ile düzelir mi?
  6. Boyun fıtığı ameliyatı sonrası hastanede kaç gün yatılır?

Boyun ameliyatı riskli mi?

Halbuki gelişen teknolojiler sayesinde boyun ameliyatları riski en az düzeyde olan ameliyatlardan biri konumuna ulaşmıştır. Boyun fıtığı ameliyatında hastanın boynunun ön tarafından ufak bir kesi ile ameliyata başlanır. Başarı şansı yüksektir.

Boyun düzleşmesi ameliyat gerektirir mi?

Cerrahi olmayan tedavi seçeneklerinin yeterli olmadığı ve bazı nörolojik arazların ortaya çıktığı durumlarda ise boyun düzleşmesi ameliyatı yapılmaktadır. Özellikle servikal lordozla birlikte omurgada oluşan bası ve sırtta ortaya çıkan şiddetli ağrılarda cerrahi operasyon son çare olarak değerlendirilmektedir.

Boyun fıtığı ameliyatının riskleri nelerdir?

Belirtiler
  • Boyun ağrısı: Başın arka kısmından şakaklara doğru yayılabilir. Şiddetli, geçmeyen kola yayılan ağrı şeklinde görülür.
  • Sırt, kol ve omuzlarda ağrı
  • El becerilerinde azalma.
  • Kol ve parmaklarda uyuşmalar ve karıncalanma.
  • Duyu kaybı
  • Elektriklenme.
  • Kol ve el kaslarında güç kaybı
  • Reflekslerde zayıflama.
Daha fazla öğe...

Boyun ameliyatı ne kadar sürer?

Cerrahın kabiliyetine, fıtığın yerine, fıtığın sayısına, hastanın kireçlenme gibi başka durumlarının olup olmamasına göre farklılık gösterir. Genellikle 30 dk ila 4 saat arasında değişir.

Boyun fıtığı fizik tedavi ile düzelir mi?

Boyun fıtıkları omurilik ve sinir köküne ileri düzeyde bası yapmıyorsa ilaç tedavisi, fizik tedavi, boyunluk, boyun egzersizleri gibi konservatif yöntemlerle tedavisi mümkündür. Fizik Tedavi seansları uygulanarak iyileşmenin durumuna göre seanslar bitirilebilir veya uzatılabilir.

Boyun fıtığı ameliyatı sonrası hastanede kaç gün yatılır?

Boyu fıtığı ameliyatı olan hastaların taburcu olduktan iki hafta sonra normal aktivitelere dönebilmeleri için aşağıdaki programa uymaları gerekmektedir. Taburcu olduktan sonraki ilk yedi gün içerisinde, hastanede olduğu gibi yatak istirahatine devam edilmelidir.