Meyan kökü nasıl hazirlanir?

İçindekiler:

  1. Meyan kökü nasıl hazirlanir?
  2. Meyan kökü şerbeti zararları nedir?
  3. Meyan nasıl yapılır?
  4. Meyan otu nasıl kullanılır?
  5. Çubuk meyan kökü çayı nasıl yapılır?

Meyan kökü nasıl hazirlanir?

Meyan kökü çayının genel ölçüsü 1 fincan sıcak suya 1 çay kaşığı meyan köküdür. Eğer demlik içinde hazırlamak istiyorsanız 1 çay kaşığı meyan kökünü demliğe ekleyin. Üzerine 1 fincan sıcak su ilave edip 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonrasında içmek için süzüp tüketebilirsiniz.

Meyan kökü şerbeti zararları nedir?

Her bitki gibi meyan kökünün de aşırı tüketimi halinde çeşitli zararları vardır. Baş ağrısı, uykusuzluk, cinsel isteksizlik, tansiyon, kalp krizi gibi ciddi yan etkileri bulunur. Meyan kökünün idrar söktürücü ilaçlar ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilmez.

Meyan nasıl yapılır?

Meyan kökü çayı sıcak havalarda güzel ve faydalı bir alternatif... Meyan kökü çayı hazırlamak için 3 bardak suyun içine 3 tatlı kaşığı meyan kökü karıştırılır, 20 dakika kadar kaynatılır. Daha sonra 10 dakika kadar da kaynatılmaya devam edilir ve soğuduktan sonra meyan kökü çayı tüketilebilir.

Meyan otu nasıl kullanılır?

Meyan kökünün taze veya kuru kökleri yoğun bir kıvam alana kadar suda kaynatılır. Suda kolaylıkla eriyen parlak, siyah renkli tatlı bir öz elde edilir. Pastil olarak alındığında göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Ağızda emilen meyan kökü mide rahatsızlıklarını giderir.

Çubuk meyan kökü çayı nasıl yapılır?

Bir bardak kaynamış suyun içerisine 1-1,5 tatlı kaşığı meyan kökü atılır ve 5-6 dakika süresince demlenmeye bırakılır. Meyan kökü çayı, bir çay kaşığı bal ya da bir çubuk tarçın ilavesi yapılarak tatlandırılabilir. Hazırlanan çay hem aç karnına hem tok karnına içilebilir.