Kanal tedavisi olan diş apse yapar mı?

İçindekiler:

  1. Kanal tedavisi olan diş apse yapar mı?
  2. Kanal tedavisi sonrası şişkinlik olur mu?
  3. Aynı dişe 2 kez kanal tedavisi yapılır mı?
  4. Antibiyotik kullanırken kanal tedavisi yapılır mı?

Kanal tedavisi olan diş apse yapar mı?

Bakteriler diş kök ucundan dışarı itilebilir. Diş kökünün bitiminde kan damarlarının dişe giriş yapmasını sağlayan küçük bir delik bulunmaktadır. Bazen kanal tedavisi sırasında bu küçük delikten dişi çevreleyen dokuya ulaşabilir. Bu durumda çevreleyen doku enfekte olur ayrıca iltihaplanması da olasıdır.

Kanal tedavisi sonrası şişkinlik olur mu?

Kanal tedavisi sonrası şişlik nadir de olsa başımıza gelmektedir. Bu durumda genellikle doktorunuzun size verdiği antibiyotiği kullanmanız gerekir. Doktorunuz bu çok az olan şişme ihtimalinden dolayı size antibiyotik yazmamış olabilir, doktorunuza danışıp antibiyotik alabilirsiniz.

Aynı dişe 2 kez kanal tedavisi yapılır mı?

Son zamanlarda sürekli tekrar edilen Kanal tedavisi yapılmış bir diş tekrar kanal tedavisi yapılır mı? Sorusu ile kanal tedavisi için şunlar söylenebilir. İlk tedaviden sonra akseden diğer sorunlar neticesinde tekrar kanal tedavisi uygulanmasında herhangi bir sıkıntı yoktur.

Antibiyotik kullanırken kanal tedavisi yapılır mı?

Normal şartlarda kanal tedavisi sırasında antibiyotik kullanımına gerek yoktur. Ancak ileri enfeksiyon varlığında ya da dişte aşırı hassasiyet durumunda doktorunuz antibiyotik önerebilir.