15 günlük civcive ne yedirilir?

İçindekiler:

  1. 15 günlük civcive ne yedirilir?
  2. Civcivlere günde kaç kez yem verilir?
  3. Civcivlere ince bulgur verilir mi?
  4. Civcivlere bugday verilir mi?
  5. Civcivlere yeşillik verilir mi?
  6. Civcivler kaç derece soğuğa dayanır?

15 günlük civcive ne yedirilir?

  • Salatalık: Civcivlerin en çok sevdiği besinlerden biridir. Özellikle büyümüş olan civcivler sıklıkla salatalık yemek ister.
  • Haşlanmış Yumurta: Haşlanmış yumurtanın sarısı civcivlerin en çok tercih ettiği besinlerden biridir.
  • Marul.
  • Lor Peyniri.
  • Pirinç
BE

Civcivlere günde kaç kez yem verilir?

Civcivleri bakımı kafes içerisinde yapılacaksa kafes tabanına mutlaka kâğıt serilmeli. Kafes tabanına serilen kâğıtlar 10. gün (gaga kesimi) sonunda atılmalıdır. Yemliklerin düzenli çalışıp çalışmadığı belirli aralıklarla kontrol edilmeli. Yemler ilk 6 hafta günde 2 kez verilmelidir.

Civcivlere ince bulgur verilir mi?

Civciv yemi bulamadığınız zamanlar da civcivinize bulgur verebilirsiniz ancak ince bulgur olmasına dikkat ediniz. Bulgur dışında yeşillik yemeyi de çok severler. Yeşil yapraklı sebzeleri yıkayarak civcivinize verebilirsiniz. Ayrıca ufalanmış buğday, ekmek kırıntıları, marul, lor peyniri ve pirinç yiyebilirler.

Civcivlere bugday verilir mi?

Bir aylık olduktan sonra ekmek kırıntıları, evdeki bazı besinlerden azar azar verebilirsiniz. Fakat evde bakılan civcivlere tuzlu yiyecekler tuzlu yem verilmemesi gerekir. Bunun dışında civcivler 1 aylık olduğunda palet yemler, buğday gibi besinler verilebilir.

Civcivlere yeşillik verilir mi?

Yedikleri şeylere gelince: Her türlü yeşillik, tohum, tane, her çeşit küçük hayvanlar, böcekler, leşler, toprak ve taş. Kısaca her şey yerler. Tavuklarınızı dışarıda serbest bırakarak yetiştiriyorsanız ve bölgeniz doğal bir çevre ise tavuklarınız şanslı.

Civcivler kaç derece soğuğa dayanır?

Sıcaklık ilk 1. hafta 35C derece olacak. 7. günden 10. güne kadar 32 – 33C derece dolaylarında olacak. 10. günden sonra 15. güne kadar 30C derece olmalıdır. 15. günden 20. güne kadar 27 dereceye düşürün. Eğer yaşadığınız yerde hava çok sıcaksa ona göre ısıtıcıya özellikle gündüzleri gerek kalmaz.