Nusha nedir sözlük anlamı kısaca?

İçindekiler:

  1. Nusha nedir sözlük anlamı kısaca?
  2. Nüsha i Kur'an ne demek?
  3. Rastlandı ne demek?
  4. Ilam ne anlama gelir?
  5. Adı batmak ne demek?
  6. Adı çıkmak nedir?
  7. Ağır aksak ne anlama gelir?
  8. Ağır aksak yürümek ne demek?
  9. Aksak ne demek?
  10. Ağır aksak ikileme mi?
  11. Ağır aksak nasıl bir ikileme?
  12. Doğru dürüst nasıl bir ikileme?

Nusha nedir sözlük anlamı kısaca?

NüshaNushaNedir Anlamı ? ( 1)(İsim)Birbirinin tıpkısı olan yazılı şeylerin her biri, 2)(İsim)Gazete, dergi vb.nde sayı, 3)(Sıfat)Benzer, aynı, kopya.

Nüsha i Kur'an ne demek?

nüsha-i kur'aniye / nüsha-i kur'âniye Ciltlenmiş, kitap hâline getirilmiş Kur'ân nüshası.

Rastlandı ne demek?

rastlanmak ne demek? Karşılaşılmak, rast gelinmek, tesadüf edilmek.

Ilam ne anlama gelir?

Bir yargılama sonucunda, mahkeme kararının yazıldığı ve taraflara verilen, imzalı ve mühürlü resmi belgeye ilam adı verilir. Her bir yazılı eda hükmü içeren mahkeme kararı ilam olmakla birlikte, uygulamada sıklıkla ilamlı ve ilamsız olarak bilinen icra takiplerinde karşılaşılır.

Adı batmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Sevilmeyen bir şey veya kimse unutulmak, adı anılmaz olmak, artık sözü edilmemek.

Adı çıkmak nedir?

Adı çıkmak deyiminin anlamı ve açıklaması Kötü bir şöhret kazanmak. "Bir kere adı çıkmış, ne yapsa fayda etmiyor, kimse dinlemiyor onu." 2. Hakkı olmayan bir şekilde ünlü olmak.

Ağır aksak ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Pek yavaş olarak, düzgün olmayarak.

Ağır aksak yürümek ne demek?

Ağır Aksak deyiminin anlamı:Pek yavaş olarak, düzgün olmayarak anlamına gelmektedir. Çok yavaş hareket etmek, hareket etmek zorunda kalmak anlamlarına da gelmektedir. sekerek gitmek, aksayarak gitmek, yürümek anlamına da gelmektedir.

Aksak ne demek?

Aksayan, hafifçe topallayan. (mecazi) İyi gitmeyen, bozuk, iyi işlemeyen, geride kalan. Türk müziğinde kullanılan kıvrak bir usul.

Ağır aksak ikileme mi?

İkilemeler söz tekrarlarıdır. "bir bir, ara sıra, az buz, zar zor, ağrı sızı, boş boş, bet beniz, buram buram, eş dost, iyi kötü, ağır aksak, eciş bücüş, yarım yamalak, apar topar, yırtık pırtık, ufak tefek, az çok, şöyle böyle, çıtır çıtır..."

Ağır aksak nasıl bir ikileme?

Yakın anlamlı sözcüklerle oluşanlar: "yalan yanlış, akça pakça, eş dost, kol kanat, delik deşik, doğru dürüst, ak pak, adı sanı, akıl fikir, mal mülk, ayan beyan, şöyle böyle, ağır aksak..." İkilemeler ayrı yazılır: yazılırken sözcüklerin arasına virgül ya da kısa çizgi gibi bir işaret konulmaz.

Doğru dürüst nasıl bir ikileme?

Örnekler: Eş dost, doğru dürüst, ağrı sızı, gelenek görenek, yer yurt, üst baş, kırılmak darılmak, bıkmak usanmak, uğraşmak didinmek, sağ salim, sorgu sual, akıl fikir, ak pak, az buçuk, mal mülk, yalan yanlış vb.