Ot çıkmaması için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Ot çıkmaması için ne yapılmalı?
  2. Ayrık otu ile nasıl mücadele edilir?
  3. Ot ilacı kaç günde etkisini gösterir?
  4. Ayrık otunu hangi ilaç öldürür?
  5. Ayrık otu çime zarar verir mi?
  6. Ayrık otu kökü nasıl kullanılır?
  7. Korfosat 48 SL ne için kullanılır?
  8. Ot ilacı yağmurdan etkilenir mi?
  9. Isofosat Ne ilacı?
  10. Korfosat Star nedir?
  11. Boxer tarım ilacı ne işe yarar?
  12. Agnoround ne işe yarar?
  13. Best Stopper ne işe yarar?
  14. Best Stopper nasıl kullanılır?
  15. Ranidap 48 SL nasıl kullanılır?
  16. Kleenup 48 SL nedir?
  17. Roundup kaç litre suya?
  18. Ot kurutma ilacı ne zaman atılır?
  19. Total herbisit ne demek?
  20. Herbisit toleransı nedir?
  21. Mollusisit ne demek?
  22. Yabancı otlara karşı kullanılan ilaçlara ne denir?
  23. Bitkilere ilaç ne zaman verilir?
  24. Powerwet nedir?
  25. Oxyfluorfen nedir?

Ot çıkmaması için ne yapılmalı?

Beyaz sirkeyi yok etmek istediğiniz ot yapraklarına sprey ile püskürterek birkaç tekrarda bu otların kurumasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin toprağa ve diğer bitkilere temas etmemesine özen gösterin. 4 litre sirkeye bir fincan kaya tuzu ve sofra tuzu karışımı ekleyerek etkili bir yabani ot öldürücü elde edebilirsiniz.

Ayrık otu ile nasıl mücadele edilir?

Ayrık otuyla etkin mücadele yolu bedensel emekten geçer: Toprakta derinlere inip, ayrığın kökten sökülmesi ve tüm dallarıyla alandan toplanması gerekir. Hobi bahçelerinde ayrık otunu tümden kurutmanın en etkili yöntemi, bel ve kazma yardımı ile ayrık otunun bulunduğu bölgeyi iyice kazmaktır.

Ot ilacı kaç günde etkisini gösterir?

Elumis normal hava koşullarında uygulandıktan 2-4 gün içerisinde yabancı ot üzerindeki etkisi gözlemlenir.

Ayrık otunu hangi ilaç öldürür?

DuPont™ Plantex® Gold; ayrık otu, kırk kilit otu, çit sarmaşığı gibi dayanıklı yabani otlara karşı uzun süreli, yüksek etkili ve kimyasal içermeyen kontrol sağlayan estetik, iki renkli dokunmamış polipropilen bir örtüdür. Doğru şekilde uygulandığı takdirde, 25 yıla kadar dayanma garantisi vardır.

Ayrık otu çime zarar verir mi?

Yonca, turp otu, hindiba,devedikeni, kuş otu gibi.. Çim formundaki çayır otları ve ayrık gibi bitkiler bu dozdaki ilaçtan hiç etkilenmezler. Onları öldürecek miktarda ilaç aynı zamanda çimleri de yok edeceği için kullanılamaz.

Ayrık otu kökü nasıl kullanılır?

Ayrık otu nasıl kullanılır? Ayrın otunun kökü suda kaynatın. Daha sonra süzerek içebilirsiniz. Toz halde satın aldığınız ayrık otunu yemeklerden önce ılık su ile karıştırıp içebilirsiniz.

Korfosat 48 SL ne için kullanılır?

Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devrede uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir.

Ot ilacı yağmurdan etkilenir mi?

Diğer sistemik etkili herbisitlerde ilaçlamadan bir saat sonra yağmur yağarsa ilaç etkisiz olabilir. Toprağa atılıp 5-7 cm derinliğe karıştırılması gereken ilaçlar da uygulamadan hemen sonra toprağa karıştırılmalıdır.

Isofosat Ne ilacı?

EFDAL İSOFOSAT 48 SL | HERBİSİT. 300 ml / da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devrede doğrudan yabancı otlara tatbik edilir. 300 ml / da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devrede doğrudan yabancı otlara tatbik edilir.

Korfosat Star nedir?

Korfosat® Star pek çok dar ve geniş yapraklı, tek ve çok yıllık yabancı otları kontrol eden sistemik bir üründür. Dekara kullanılacak ideal su miktarı 15-30 litredir. Uygulamalarda yelpaze huzmeli memeler kullanılarak ve ilaçlama aletini düşük basınçta (1-3 atm) çalıştırarak bu amaca ulaşılabilir.

Boxer tarım ilacı ne işe yarar?

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ: BOXER 48 SL sistemik etkili bir bitki koruma ürünü olduğundan ürünün yabancı otlara nüfuz edebilmesi için uygulamadan sonra en az 4-5 gün geçmeden, yabancı otları zedeleyecek toprak işlemesi yapılmamalıdır.

Agnoround ne işe yarar?

300 ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devrede uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır.) 600 ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devrede uygulanır.

Best Stopper ne işe yarar?

BEST STOPPER, sistemik etkili bir bitki koruma ürünü olduğundan bitki koruma ürününün otlara nüfuz edebilmesi için uygulamadan sonra en az 4-5 gün geçmeden yabancı otları zedeleyecek toprak işlemesi yapılmamalıdır.

Best Stopper nasıl kullanılır?

Tavsiye edilen dozdaki ilaç miktarı pülverizatörün deposuna konur, su ile iyice karıştırılarak doğrudan yabancı otlara pülverize edilir. En iyi sonuç yabancı otların aktif büyüdükleri zamanda elde edilir.

Ranidap 48 SL nasıl kullanılır?

KULLANMA ZAMANI VE ŞEKLİ: RANİDAP 48 SL, yabancı otların yukarıda belirtilen uygun döenmlerinde ve iyi bir kaplama yapılacak şekilde uygulanmalıdır. İlaçlama yapıldıktan sonra 6 saat içerisinde yağmur yağarsa ilaçlama tekrarlanır. İlaçlama yapılan yerde 3-4 gün toprak işlemesi yapılmamalıdır.

Kleenup 48 SL nedir?

İlacın Kullanıma Hazırlanma ve Kullanım Şekli Kleenup 48 SL sistemik etkili bir ilaç olduğundan ilacın otlara nüfuz edebilmesi için ilaçlamadan sonra en az 4-5 gün geçmeden yabancı otları zedeleyecek toprak işlemesi yapılmamalıdır. Dekara kullanılacak ideal su miktarı 10–20 litredir.

Roundup kaç litre suya?

100 lt su için 1 kg kullanmak yeterli olur.

Ot kurutma ilacı ne zaman atılır?

İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır.

Total herbisit ne demek?

Total herbisitler: Toprak üstündeki bütün bitkileri öldürmek amcıyla kullandığımız herbisitlerdir. Seçici(Selektif) herbisitler: Bitkilerin bir gurubuna zarar vermeden diğerlerini öldürmek için kullanılan herbisitlerdir. Bazı herbisitler yüksek dozlarda total, düşük dozlarda seçici olarak kullanılabilmektedir.

Herbisit toleransı nedir?

Herbisit toleransı, bir bitkinin belirli bir herbisitin toksik etkilerine karşı koyma kabiliyetini ifade etmektedir. Herbisit toleransı olan bitkiler uygulanan kimyasal maddenin varlığında bile büyümeye devam edebilirler (Şekil 3).

Mollusisit ne demek?

Mollusisit (Yumuşakçaları öldüren) Rodentisit (Kemirgenleri öldüren)

Yabancı otlara karşı kullanılan ilaçlara ne denir?

Pestisit, bitkilere zarar veren hastalık etmenleri, zararlılar ile yabancı otları öldüren kimyasal bileşikler veya dolgu maddeleri kullanılarak yapılan ilaçlardır. Bir pestisitin bitkilere karşı direk kullanılması fitotoksisiteye (bitki yeşil aksamına zarar verme) neden olabilir.

Bitkilere ilaç ne zaman verilir?

İlaçlamayı Ne Zaman Yapmalıyız? Zirai mücadele genellikle hastalık ve zararlıların faaliyetlerini göstermeye başladığı ilkbahar, yaz ve sonbahar ayları boyunca yapılır. İlaçlama, bitkinin türüne göre değişmekle beraber süreklilik arz eden bir mücadele türüdür. İlaçlamanın zamanlaması da çok önemlidir.

Powerwet nedir?

POWERWET, ilaçlama , gübreleme suyunun sıvı yüzey gerilimini azaltır. Bu sayede ilaçların , gübrelerin ve gelişim düzenleyicilerin bitkinin yaprak yüzeyine daha iyi yayılmasını kaplamasını sağlar. ... POWERWET, yaprak yüzeyini iyi kapladığı için oluşabilecek mercek etkisinin önüne geçilir.

Oxyfluorfen nedir?

OXYFLUORFEN, etken madde C20H23NO3 kimyasal formüle ve 325,40 GR / MOL molekül ağırlığı olan, kokusuz, beyaz renkte, toz formunda katı bir hammaddedir. OXYFLUORFEN, tarım ilaçlarında, HERBİSİTLERE karşı üretilen bazı tarım ilaçlarının ana etken maddesi olarak farklı konsantrasyonlarda kullanılır.