TC Kimlik Numarası ile ne yapılabilir?

İçindekiler:

  1. TC Kimlik Numarası ile ne yapılabilir?
  2. TC nasıl sorgulanır?
  3. Adres Kayıt işlemi nasıl yapılır?
  4. Ikametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

TC Kimlik Numarası ile ne yapılabilir?

Sadece TC kimlik numarası ile hiçbir şey yapamaz. TC kimlik numarasının sır gibi tutulmasının nedeni onun üzerinden işlem yapılmasının istenmemesidir. Başka yerlerde ondan önce kullanılmasının istenmemesidir. Öyle sadece TC kimlik numarası ile banka ve diğer yerlerden hakkında işlem yapamaz.

TC nasıl sorgulanır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulan hizmet ile T.C kimlik no sorgulaması yapabilir ve öğrenebilirsiniz. Yapacağınız ilk iş https://tckimlik.nvi.gov.tr/ adresini ziyaret etmeniz. Ardından karşınıza aşağıdaki seçenekler çıkacak. Bu seçeneklerden birini seçerek sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Adres Kayıt işlemi nasıl yapılır?

İkametgah Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

  1. Yeni evinizin adresini gösteren size ait bir fatura, abonelik sözleşmesi veya noterden tasdikli kira sözleşmesi edinin.
  2. Bu doküman ile birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğüne (Kaymakamlık) başvurun.
  3. Görevli memurun vereceği belgeyi alın.
  4. Bu belgeyi yeni ikamet ettiğiniz yerin muhtarına götürün.

Ikametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İKAMET DEĞİŞİKLİĞİ YAPARKEN İSTENEN BELGELER… Nüfus Müdürlüğünden ikamet değişikliğinin ardından verilen belgeyi mahalle muhtarına bildirmek zorunlu bir işlem değildir. Eğer ikametinizi birlikte oturma gerekçesiyle değiştiriyorsanız; yapmanız gereken birlikte oturacağınız kişi ile birlikte müracaat etmek.