İçindekiler:
- Beyaz eşyada pas lekesi nasıl çıkar?
- Perdede pas lekesi nasıl çıkar?
- Klozet içi pas lekesi nasıl çıkar?
- Inox Buzdolabı temizliği nasıl yapılır?
- Havludaki pas lekesi nasıl çıkar?
- Klozetteki sararma nasıl geçer?
- Tuvalet pası nasıl çıkar?
- Inox ne ile silinir?
- Buzdolabı üzerindeki lekeler nasıl çıkar?
- Sararmış duş teknesi nasıl temizlenir?
- Tuvalet taşı sarı leke nasıl çıkar?
- Paslı fayans nasıl temizlenir?
Beyaz eşyada pas lekesi nasıl çıkar?
Ağır buzdolabı paslanmasında 1/3 oranında, orta paslanma oluşumunda 1/7 oranında ve hafif paslanma varsa 1/15 oranında su ile seyreltilip bir spreyer (fıs fıs) içerisine boşaltılır. Bu karışım buzdolabında paslı olan yere püskürtülür. Pasa derinlemesine işler ve sökülerek akmasını sağlar. Bir bez yardımı ile silinir.
Perdede pas lekesi nasıl çıkar?
Pas lekesi neyle
çıkar diye düşünüyorsanız, öncelikli olarak aklınıza gelmesi gereken cevap limon olmalı. Limonu
pas lekesinin oluştuğu bölgeye sürün ve limon suyunun kurumasını bekleyin. Ardındansa bolca soğuk su ile durulayın. Bir diğer
pas temizleme yöntemi ise limon ve tuz ile yapılandır.
Klozet içi pas lekesi nasıl çıkar?
OK-151 konsantre
pas sökücü ürününü 1/10 oranında su ile seyreltin. Yani bir kap içerisine 1 birim OK-151 koyuyorsanız 10 birim su koyun. Ürünü fayans üzerine döküp bir süre bekledikten sonra herhangi bir fırça yardımı ile pasın sökülmesini sağlayabilirsiniz.
Inox Buzdolabı temizliği nasıl yapılır?
İnox yüzeyler için katı yağları gidermek için sabunlu su, kireç kalıntılarına sulandırılmış sirke, karbonat, klorsuz cam spreyleri,
inox yüzeyler için özel üretilen pasta ile spreyler ve bunları uygulayacak yumuşak bez, temizlik konusunda yeterli olacaktır.
Havludaki pas lekesi nasıl çıkar?
Pas lekesinin üzerine bir miktar limon sıkın ve kurumasını bekleyin. Kuruyan giysinizi soğuk su ile durulayın.
Pas lekesi olan kumaşın üzerine beyaz sirke dökün ve emmesini sağlayın. Limon da olduğu gibi aynı şekilde kuruyunca soğuk su ile yıkayın.
Klozetteki sararma nasıl geçer?
Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir. Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir. İlk aşama temizliği bittikten sonra sifon çekilir ve çamaşır suyundan arındırılır.
Tuvalet pası nasıl çıkar?
Pas lekesi olan kumaşın üzerini sert bir cisimle kazıyın. Ardından sabun damlattığınız bulaşık süngerini lekenin üzerine uygulayarak lekenin daha kolay çıkmasını sağlayın. Daha sonra amonyak ve suyu karıştırarak lekenin üzerine dökün ve 10 dakika beklettikten sonra temiz bir bezle silin.
Inox ne ile silinir?
Paslanmaz çelik (
INOX ) ankastre ürünlerinizi parlatmak için eski ve basit yöntemlerden bir tanesi de yumuşak bir beze un ya da karbonat dökerek silmektir. Un ve karbonat parmak izini yok ettikleri gibi, parlak görünmelerini de sağlayacaktır.
Buzdolabı üzerindeki lekeler nasıl çıkar?
Bir kap içinde eşit ölçülerde sirke ve suyu karıştırın. Karışımı bir bez yardımı ile ya da bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile alın.
Buzdolabının üst kısmından başlayarak alt raflara doğru bu karışımı tüm yüzeylere sürün. Sirke dolap içine yerleşen
lekeleri çözecektir.
Sararmış duş teknesi nasıl temizlenir?
Karışımı hazırlamak için öncelikle bir sprey şişe ayarlanır. Bu şişenin içerisine 3 su bardağı beyaz sirke, bir yemek kaşığı limon tozu, yarım paket karbonat eklenerek iyice çalkalanır. Çalkalanan karışım
sararan duş teknesine sıkılır ve belli bir süre beklenir. Daha sonra bir sünger yardımıyla temizlenmeye başlanır.
Tuvalet taşı sarı leke nasıl çıkar?
Sararmış yüzeye karbonat dökün ve sprey ile karbonatın üzerine beyaz sirke sıkın. Sirke ve karbonat birleşimi köpürebilir. Bu şekilde akşam saatlerinden sabaha kadar bekletin ve fırçalayın, bol suyla durulayın.
Paslı fayans nasıl temizlenir?
Fayansa bulaşan pas lekesini
temizleme; Her ne kadar
fayans söz konusu olduğunda pas lekesi için asitli malzemeler öne çıksa bile, aslında en önemli yöntem limon suyudur. Limon içinde bulundurduğu asit ile beraber
paslı bölgeyi yumuşatmakta ve kolayca çıkmasına olanak vermektedir.