Hangi Hastalığa Hangi Esma okunur?

İçindekiler:

  1. Hangi Hastalığa Hangi Esma okunur?
  2. Esma nasıl okunmalı?
  3. Ya hakim ne için okunur?
  4. Ya Halim kaç kere okunur?
  5. Ya Kuddüs ismi ne için okunur?
  6. Ya Kuddüs esması kaç kere okunmalı?
  7. Ya Mü'min kaç defa okunur?
  8. Ya Melik Celle Celalühü ne demek?
  9. El Melik ne icin okunur?

Hangi Hastalığa Hangi Esma okunur?

İşte bazı rahatsızlıklar ve ona şifa verecek Esmaül Hünsa:

  • Kulak için: EsSemi.
  • Omurga için: El Cabbar.
  • Saç için: El Bedi'
  • Adaleler için: El Kavi.
  • Kalp Kasları için: ErRezzak.
  • Atardamarlar için: El Cabbar.
  • Kanser için: Celle Celaluhu.
  • Burun için: Latif- Ğani- Rahim.

Esma nasıl okunmalı?

Abdestli bir şekilde kıbleye doğru oturup gözlerinizi kapatın ve bir esma seçip okumaya başlayın. Bu esmayı zikrederken vücudunuzun hangi bölgesinde veya uzvunuzda yanma, sızlama, seğirme şeklinde bir his alıyorsanız esma o bölgeye tesir ediyordur. Ruhun aşık olduğu esma da aynı bu şekilde bulunabilir.

Ya hakim ne için okunur?

Hakim Esmasınin zikri “Ya Hakim Celle Celalühü” deyip çokca okunursa o kimsenin kalbinde hikmet pınarların yolu açılmış olur. ... Günlük 5 vakit namazın ardından 78 defa “Ya Hakim Celle Celalühü” zikrine devam edilirse ibadetleri ölçüsünde hikmet sahibi olduğu gibi aynı zamanda da öğrenme kabiliyeti artmış olur.

Ya Halim kaç kere okunur?

* El-Halim ism-i şerifi, hiddet, kızcınlık ve gadap gibi kötü ahlakın sona ermesi, halim, selim ve yumuşak huylu ve güzel ahlaklı olmak için, “Ya Halim Celle Celalühü” diyerek 88 kere okunur.

Ya Kuddüs ismi ne için okunur?

* Güzel ahlak sahibi olmak için her gün 174 kere “Ya Kuddüs” esması okunur. * Ya Kuddüs ismini zikreden kişi şehvetten kurtulur, ahlakı düzelir. * Günde 100 defa okuyan kalbin manevi hastalıklarından kurtulup, insanlar arasında sevilen, saygı duyulan kişi olur.

Ya Kuddüs esması kaç kere okunmalı?

* Güzel ahlak sahibi olmak için her gün 174 kereYa Kuddüsesması okunur. * Ya Kuddüs ismini zikreden kişi şehvetten kurtulur, ahlakı düzelir. * Günde 100 defa okuyan kalbin manevi hastalıklarından kurtulup, insanlar arasında sevilen, saygı duyulan kişi olur.

Ya Mü'min kaç defa okunur?

Ağır hastalıklardan Allah'ın izni ile korunmak içi : El-Mümin ism-i şerifi her gün okunmalıdır. Sabah namazından sonra 137 kere “Ya Mü'min celle celâlühû” zikrine deva eden kimse, maddi ve manevi her türlü dertten ve belalardan kurtulur ve duaları kabul olunur.

Ya Melik Celle Celalühü ne demek?

Yâ Melik” ism-i şerifi Allah'tan her şeyi kendisinden istemek için büyük bir nimettir ve fırsattır. Her gün ya da her namazdan sonra 90 kere “Yâ Melik celle celâlühû” zikrine devam eden kimse, her türlü kötülüklerden korunur ve kazancı artar.

El Melik ne icin okunur?

Her gün 90 kere okunan El-Melik esması kötülüklerden korumaktadır. 40 gün süreyle okunan “Ya Melik” ismi şerifi Allah'ın rızasıyla dertlerden kurtulmayı, iyi günler görmeyi sağlamaktadır.