Lavabo tıkanırsa ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Lavabo tıkanırsa ne yapmalıyız?
  2. Kostik lavaboyu açar mı?
  3. Lavaboyu nasıl açabiliriz?
  4. Yağdan tıkanmış lavabo nasıl açılır?

Lavabo tıkanırsa ne yapmalıyız?

Tıkalı bir lavaboya karşı en doğal çözüm ise karbonat. Nasıl uygulayacağımıza gelirsek; Tıkanmış olan gidere, yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirke döküp 15 dakika bekletin. Daha sonra sıcak su dolu bir çaydanlığı gidere boşaltın. Lavaboyu açmak işte bu kadar kolay.

Kostik lavaboyu açar mı?

Kostik sabunun ham maddesini oluşturan bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır. Lavabo ve tuvalet açıcıları olarak kostik maddesi bileşenleri kullanılmaktadır. Su ile teması ile birlikte sıcaklığı 50 dereceye çıkmaktadır. Lavabo açma işlemini kaynayarak ve bölgedeki yağ, katman vb. oluşumları yakarak yok etmektedir.

Lavaboyu nasıl açabiliriz?

Tıkalı bir lavaboyu açmak için en doğal çözüm ise karbonat. Nasıl uygulayacağımıza gelirsek; Tıkanan gidere, 1/2 bardak karbonat ve 1/2 bardak sirke döküp 15 dk. bekletin. Bu işlemden sonra sıcak su dolu herhangi bir kabı gidere boşaltın. Lavaboyu açmak işte bu kadar kolay bi işlemdir.

Yağdan tıkanmış lavabo nasıl açılır?

Yağdan dolayı boruda tıkanma sorunu susta ile ya da lavabo aç dökerek çözülemez. Biriken yemek artığı ve yağlar zamanla sertleşmiş açılması çok güç şekilde donmuştur. Direk bir darbe yaparak yağları parçalayarak açılır. Bunun için kanal açma makineleri en iyi çözüm ortağıdır.