Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Bilgi Bankası Titubb nedir?

İçindekiler:

  1. Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Bilgi Bankası Titubb nedir?
  2. Titubb Yeni firma kaydı nasıl yapılır?
  3. UBB kaydı nasıl yapılır?
  4. Firma tanımlayıcı numarasi nedir?
  5. HUAP nedir?
  6. ÜTS nedir?
  7. Titck firma kaydı nasıl yapılır?
  8. UBB kaydı ne demek?
  9. Firma tanımlayıcı no nasıl alınır?
  10. Sgk'dan Medikal parası nasıl alınır?
  11. UTS kayıt nedir?
  12. UTS kayıt ne demek?
  13. ÜTS sistemine nasıl kayıt olunur?
  14. EBS nedir sağlık bakanlığı?
  15. ÜTS kaydı için ne gerekli?
  16. ÜTS teknik servis personel kaydı nasıl yapılır?
  17. Devlet oksijen tüpü veriyor mu?
  18. ÜTS nasıl kayıt olunur?

Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Bilgi Bankası Titubb nedir?

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri tarafından Maliye Bakanlığı , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı adına yürütülen ortak projenin adıdır.

Titubb Yeni firma kaydı nasıl yapılır?

Bilindiği üzere TİTUBB firma kayıt işlemleri için, TİTUBB sistemine online veri girişi yapılmasının ardından www.huap.org.tr/ubb web adresindeki Sağlık Bakanlığı duyuruları doğrultusunda hazırlanan firma kayıt başvuru dosyasının Sağlık Bakanlığına gönderilmesi gerekmektedir.

UBB kaydı nasıl yapılır?

Ürün Takip Sistemine Ürün Kaydı yapmak 5 aşamalı bir işlemdir.
  1. Sorumlu Müdür ve Satış Tanıtım Elemanının belgelerinin alınması.
  2. Tıbbi Malzeme Satış Ruhsatının alınması.
  3. Firmanızın Ürün Takip Sistemine (ÜTS) kaydı.
  4. Oluşturulan firma kaydı ile ürün belgelerinin sisteme kaydı.
  5. Ürünlerin Sisteme kaydı.

Firma tanımlayıcı numarasi nedir?

https://titubb.titck.gov.tr/Forms/FirmaListe.aspx linkine giriş yaptıktan sonra vergi veya TC kimlik no ve bulunduğu il bilgileri girildikten sonra ekrana gelen, 13 haneli, 266-267 ile başlayan firma tanımlayıcı kod numarasıdır.

HUAP nedir?

Ulusal Bilgi Bankasının web sitesinin adında yer alan “huap”, projenin kod adı olan “Hacettepe Üniversitesi Araştırma Projesi” kelimelerinin baş harflerinden türetilmiştir.

ÜTS nedir?

ÜTS NEDİR? Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Projesi: Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir projedir.

Titck firma kaydı nasıl yapılır?

o Elektronik Başvuru Sistemi (EBS) (http://ebs.titck.gov.tr) üzerinden de firma kayıt başvurusu yapılması gerekmektedir. o Başvurular elektronik olarak alınmakta olup fiziki olarak evrak gönderilmesine gerek yoktur. Firmalar ÜTS'ye VEDOP ve MERSİS kaynaklı olarak kayıt yapabilirler.

UBB kaydı ne demek?

Ulusal Bilgi Bankası Kaydı (UBB Kaydı) Türkiye'de Sağlık Bakanlığı onaylı satışı yapılan ilaçların ticari süreçlerini takip etmeye yarayan resmi bir tıbbi cihaz, ilaç izleme kaydıdır.

Firma tanımlayıcı no nasıl alınır?

Medikal Malzeme sözleşmelerine yazılacak olan firma tanımlayıcı numarası; http://titubb.titck.gov.tr adresinden alınacaktır.Bu sayfada yer alan bilgi bankası kısmından firma bul linki açılacak T.C. Kimlik numarası yada vergi numarası kullanılarak doğrulama yapıldıktan sonra numara ekrana gelecektir.

Sgk'dan Medikal parası nasıl alınır?

Öncelikle SGK Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Kurum, raporunuzda belirtilen cihazı kendi stoğundan size verecektir. Ancak, kuruma ait stokta cihaz bulunmuyorsa, medikal bayiden cihazı satın alıp, SUT 'un ( Sağlık Uygulama Tebliği ) 7.2.2 maddesi gereğince kurumdan geri ödeme alabileceksiniz.

UTS kayıt nedir?

ÜTS - Ürün Takip Sistemi ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların (maske ve eldiven dahil) ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir sistemdir.

UTS kayıt ne demek?

Yeni bir sistem olarak tanımlanan ürün takip sistemi Uts, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yönetilen bir sistemdir. İlgili bu ürünlerin tamamında ürünlerin üretim bandından satılıp kullanılan alanlara kadar tekil ürün takibi yapabilmek adına bu sistem geliştirilmiştir. ...

ÜTS sistemine nasıl kayıt olunur?

Ürün Takip Sistemi ile ilgili başvuru, giriş ve diğer işlemler için https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresi kullanılacaktır. ÜTS'ye başvurular, E-imza ile gerçekleştirilebilecek. https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresinde «E-imza» butonu tıklanır.

EBS nedir sağlık bakanlığı?

ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİ (EBS) FİRMA KAYIT VE BAŞVURU HİZMETLERİMİZ. Elektronik Başvuru Sistemi (EBS) ile T.C. ... Bu kapsamda T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na yapılacak olan tüm başvurular, toplantı ve randevu talepleri web uygulaması üzerinde otomatik hale getirilerek standartlaştırılmıştır.

ÜTS kaydı için ne gerekli?

ÜTS Ürün Kaydı İçin Gerekli Evraklar
  • Ce Sertifikası
  • Ürünün Etiketi.
  • Ürünün Kullanım Klavuzu.
  • Ürünün Uygunluk Beyanı
  • Ürünün Katalogu.
  • Ürüne Dair Yetki Belgesi.

ÜTS teknik servis personel kaydı nasıl yapılır?

(1) Genelge kapsamında faaliyet yürüten teknik servis ÜTS kayıt işlemlerini https://utsuygulama.saglik.gov.tr adresinden gerçekleştirecektir. (2) Kayıt işlemlerinde herhangi bir fiziki belge talep edilmemekte olup kayıt işlemi ÜTS üzerinden tamamen elektronik ortamda gerçekleşecektir.

Devlet oksijen tüpü veriyor mu?

Taşınabilir komponenti olan oksijen tedavi cihazları. Oksijen konsantratörü verilen kişilere, raporda belirtilmek koşuluyla oksijen tüpü önerilmesi durumunda bedelleri Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanır.

ÜTS nasıl kayıt olunur?

Ürün Takip Sistemi ile ilgili başvuru, giriş ve diğer işlemler için https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresi kullanılacaktır. ÜTS'ye başvurular, E-imza ile gerçekleştirilebilecek. https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresinde «E-imza» butonu tıklanır.