Lazer epilasyon sonrası kabarma nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Lazer epilasyon sonrası kabarma nasıl geçer?
  2. Lazerden sonra kabarma normal mi?
  3. Epilasyon sonrası şişlik nasıl geçer?
  4. Lazer epilasyon sonrası su teması olursa ne olur?
  5. Lazer epilasyon dan sonra hangi krem sürülmeli?
  6. Lazerden kaç saat sonra duş alınabilir?

Lazer epilasyon sonrası kabarma nasıl geçer?

Bazı hassas ciltlerde kızarıklık birkaç gün devam edebilir. Bu süre zarfında sıcak su temasından kaçınmak gerekir. Buz uygulaması ve hekiminizin önereceği bir topikal kortikosteroid krem kullanımı kızarıklığın geçmesini hızlandıracaktır.

Lazerden sonra kabarma normal mi?

Lazer epilasyondan sonra purpura, kabarcık, eritem, ödem görülmesi normaldir. Bu yan etkiler genellikle birkaç saat sonra kendiliğinden geçer.

Epilasyon sonrası şişlik nasıl geçer?

Ancak bu durum gözünüzü korkutmasın, seansın ardından, çalışmak, alışveriş, gezme gibi rutin işlerinize devam edebilirsiniz. Ancak bu kızarıklık ve şişkinlik rahatsız edici boyutlara ulaşırsa, buz ile sorunlu bölgeyi rahatlatabilirsiniz. Bunun yanı sıra nemlendirici kremler de sorunu ortadan kaldıracaktır.

Lazer epilasyon sonrası su teması olursa ne olur?

Merhabalar, lazer epilasyon uygulamasından sonra 1 gün süreyle su ile temastan kaçınmak gerektiği doğrudur. Ciltte oluşabilecek tahrişe karşı su temasından, özellikle sıcak su temasından kaçınmak gerekir. Sizin durumunuzda yüzme havuzlarındaki yoğun klor cilt tahrişini arttırabilir.

Lazer epilasyon dan sonra hangi krem sürülmeli?

Yani; lazer epilasyondan sonra ciltte yanık gibi bir problem yoksa bepanthen plus kullanmaya gerek yoktur. Bepanthol serisinden cilt bakım kremi veya bepanthol vücut losyonu kullanılabilir. Veya deksapantenol gibi güçlü nemlendirici özelliği olan herhangi başka bir nemlendirici krem/losyon da kullanılabilir.

Lazerden kaç saat sonra duş alınabilir?

Lazer epilasyon işlemlerinden hemen sonra duş alırken sıcak su kullanmak cildinizi tahriş edebilir. İşlemden en az 8 saat sonra ılık ya da soğuk su ile duş almak rahatlatıcı olmasının yanı sıra cildinizin zarar görmesini de engeller.