Dolgu yapılırken diş ağrır mı?

İçindekiler:

  1. Dolgu yapılırken diş ağrır mı?
  2. Dolgu kırılması ağrısı nasıl geçer?
  3. Dolgudan sonra diş ağrısı ne kadar sürer?
  4. Dolgudan sonra diş ağrısına ne iyi gelir?
  5. Dolgu sonrasi ağrı normal mi?

Dolgu yapılırken diş ağrır mı?

Dolgu yapılan diş ağrır mı, sorusunun yanıtı dolgu tedavi öncesi sorulmaktadır. Genellikle işlem sonrasında anestezinin etkisindeyken kişilerde ağrı ve acı hissiyatı olmamaktadır. Fakat anestezinin uyuşturucu etkisi geçtikten sonra bazı kişilerde hafif de olsa bir miktar ağrı gözlenmektedir.

Dolgu kırılması ağrısı nasıl geçer?

- Sarımsak ve tuzu karıştırmak suretiyle ağrının olduğu bölgeye sürmek önemli oranda katkı sağlayabilir. - Bir miktar tuzlu su ile gargara yapmak suretiyle ağrı azaltılabilir. - Yine üzüm sirkesi ile suyu karıştırmak suretiyle gargara yapmak da oldukça etkilidir.

Dolgudan sonra diş ağrısı ne kadar sürer?

Dolgu tedavisi uygulanan hastalar bu duruma 2-3 gün içerisinde alışırlar. Ancak 2-3 gün içerisinde dahi alışılmıyorsa diş hekimini bu konuda bilgilendirmekte fayda vardır. Dolgu tedavisi sonrasında sıcak ve soğuk hassasiyetinin yaşanması çok normaldir. Hatta bu hassasiyet durumu 2-3 hafta kadar sürebilir.

Dolgudan sonra diş ağrısına ne iyi gelir?

Dolgu yapılan dişteki sinirler her ne kadar alınmış olsa da bu durum şiddetli diş ağrısına sebep olabilir....Dolgulu Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
  • Karanfil çiğnemek.
  • Hassasiyet fazla ise hassasiyet giderici bir macun ile fırçalamak.
  • Tuzlu su ile gargara.
  • Hidrojen peroksit ile gargara.
  • Soğuk kompres.

Dolgu sonrasi ağrı normal mi?

Dolgu tedavisi sonrasında dişlerde bir ağrı olabilir. Bu ağrı için diş hekiminin önereceği bir ağrı kesici kullanılabilir. Eğer ağrı hissi ağrı kesici ile geçmiyorsa dolgu ile ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda da hiç gecikmeden diş hekimi ile irtibar kurup tedaviyi yinelemek gerekebilir.