Benign servikal sitoloji ne demek?

İçindekiler:

  1. Benign servikal sitoloji ne demek?
  2. Malignite kuşkulu sitoloji ne demek?
  3. Sitoloji ne demek kisaca?
  4. Bilinen malignite ne demek?
  5. Sitolojik özellik nedir?
  6. Preparat ne anlama gelir?
  7. Mamografi malignite ne demek?

Benign servikal sitoloji ne demek?

Benign sitoloji ne demek? Benign iyi huylu anlamına gelmektedir. Uygun tedavi ile bir daha nüks etmeyecek sitolojik hastalıklar için kullanılan tabir benign sitolojidir.

Malignite kuşkulu sitoloji ne demek?

Malignite kuşkulu sitoloji: Ameliyat önerilir. Ameliyat sonucunda €'nin üzerinde olasılıkla kanser çıkma riski vardır. Malign: Kötü huylu anlamındadır, ameliyat önerilir. Ameliyat sonrası • kanser çıkma olasılığı vardır.

Sitoloji ne demek kisaca?

Sitoloji (hücre biyolojisi adıyla da anılmaktadır, kökü Yunancadaki kytos, barındırıcı kelimesidir), hücrelerin fizyolojisini, yapısını, içerdiği organelleri, bulunduğu ortamla olan ilişkisini, yaşam döngüsünü, bölünmesini ve ölümünü inceleyen bir bilim dalıdır.

Bilinen malignite ne demek?

Malignite halk arasında kötü huylu tümör olarak tanımlanmaktadır. Bu durum ise çoğunlukla kanseri ifade etmektedir. Vücudun herhangi bir bölgesindeki hücrelerin çeşitli nedenler ile kontrolsüz şekilde çoğalması tümör oluşumuna neden olmaktadır.

Sitolojik özellik nedir?

Vücut sıvıları Doku ya da organdan, çeşitli yöntemlerle alınan hücrelerin incelenmesi esasına dayanır. Doku tanısı kadar kesin olmasa da, -basit bir kan alma işlemi gibi- kolay uygulanır bir yöntem olması nedeniyle sık kullanılmaktadır. Sitolojik tanı operasyon planlamasının önemli ayağını oluştur.

Preparat ne anlama gelir?

Kullanıma hazır duruma getirilmiş, hazırlanmış. Endüstriyel kuruluşlarca önceden hazırlanarak eczanede bulundurulan hazır ilaç. Tedavi ya da teknik bir kullanım gibi özel bir amaçla hazırlanmış kimyasal madde. Arasına mikroskop altında incelenecek madde konulmuş lam ve lamel camlarından oluşan bütün.

Mamografi malignite ne demek?

Malignite halk arasında kötü huylu tümör olarak tanımlanmaktadır. Bu durum ise çoğunlukla kanseri ifade etmektedir.