Her gün Yasin okumanın fazileti nedir?

İçindekiler:

  1. Her gün Yasin okumanın fazileti nedir?
  2. Hastaya şifa niyetine Yasin okunur mu?
  3. Yasin suresi neden okunur?
  4. Yasin Suresi nerede okunur?
  5. Namazda zammı sure en az kaç ayet olmalı?
  6. Yasini Türkçe okumak günah mı?
  7. Kuranı Türkçe okumak caiz midir?

Her gün Yasin okumanın fazileti nedir?

-Ebu Hureyre (ra)' dan rivayet edilmiştir: Peygamber (sav) şöyle buyurdu; "Kim bir gecede, Allah rızası için Yasin'i okursa günahları af olunur." ... Her kim Sure-i Yasin'i okursa Allah ona bu sureyi okuması sebebiyle Kur'an'ı on kere okumuş kadar sevap ihsan eder."

Hastaya şifa niyetine Yasin okunur mu?

Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.

Yasin suresi neden okunur?

Yasin Suresi vefat etmek üzere olan kimsenin yanında okunur. Yasin Suresi gece vakitlerinde özellikle okunur. ... Kişinin, anne babasının yahut bir kimsenin kabrinde Yasin Suresi'ni okuması ona Allah'ın mağfiret etmesine vesile olur. Rivayet edilir ki; kim ki her gece Yasin Suresi'ni okur, o kimse şehit olarak vefat eder.

Yasin Suresi nerede okunur?

Yasin Suresi hastanın yanında okunur. Yasin Suresi kabristanda okunur. Yasin Suresi vefat etmek üzere olan kimsenin yanında okunur. Yasin Suresi gece vakitlerinde özellikle okunur.

Namazda zammı sure en az kaç ayet olmalı?

Zammı sure olarak genellikle Kuran ı Kerim'in son kısmında olan, kısa sureler okunmaktadır. Yeterli kadar ezberi olan herkes Kuran ı Kerim'in diğer surelerinde olan ayetlerle de namazı kılabilir. Fakat okuduğu ayet en az 3 ayet olmalıdır ve diğer rekâtlarında kalınan yerden devam etmelidir.

Yasini Türkçe okumak günah mı?

CEVAP: Yasin dua değil, Kur'ân'in bir süresidir. Siz eğer Kur'ân'ı orijinalinden okuyamıyorsanız mealini okuyunuz. Daha sevaptır.

Kuranı Türkçe okumak caiz midir?

Türkçe Kuran tartışması: Diyanet İşleri, Kuran'ın ve ezanın Türkçe okunması için 'caiz değil' dedi.