Camedar ne demek?

İçindekiler:

  1. Camedar ne demek?
  2. Altı kaval üstü Şişhane nereden gelir?
  3. Kaval ne anlama geliyor?
  4. Kaval kemiği ne demek?
  5. Şaval kaval ne demek?
  6. Kaval hangi ülkeye aittir?
  7. Dilli kaval mı dilsiz kaval mı?
  8. Mey nedir özellikleri nelerdir?
  9. Mey çalmak kolay mı?
  10. Düdük Ermeni çalgısı mı?
  11. Argoda düdük ne demek?
  12. Üflemeli çalgılar Mey nedir?

Camedar ne demek?

CAMEDAR: f. Elbiseyi muhafaza eden kimse. * Vestiyer.

Altı kaval üstü Şişhane nereden gelir?

İstanbul'un beldelerinden biri olan Şişhaneye eskilerde Şeşhane denirdi. ''Şeş'' altı demek, ''hane'' ise imalat yapılan işlerin sonuna getirilirdi. Buraki altı sayısı top ve tüfeklerdeki yiv sayısına denilmekte. Bilindiği gibi yivsiz tüfek ve toplara kaval denilir.

Kaval ne anlama geliyor?

Genellikle çobanların çaldığı, ağaçtan, kamıştan ya da demirden yapılabilen, yumuşak sesli, perdeli büyük düdük.

Kaval kemiği ne demek?

Kaval kemiği (veya tibia), omurgalıların bacaklarında dizin altındaki iki kemikten (diğeri fibula) daha iri ve dayanıklı olanıdır ve dizi ayak bileğine bağlar.

Şaval kaval ne demek?

Anlamsız, gelişigüzel (söz için). Değersiz, anlamsız.

Kaval hangi ülkeye aittir?

Güney Anadolu'da halk ve göçebeler arasında adeta ;mukaddes bir alettir. Kaval, koyunlarında sevgili bir sazı olduğuna itikad olunur.

Dilli kaval mı dilsiz kaval mı?

Kaval, çoban çalgısı olarak bilinen kaval, yörede daha çok şimşir ağacından (nadiren livori, incir ve erik ağacından), altta 1 ve üstte 7 delikli olarak imal edilir. ... Dilli kavalın ucunda ses üretimini sağlayan bir düdük bulunur. Dilsiz kaval ise içi boş bir boru olup çalan kişi nefes teknikleriyle istenen sesi çıkarır.

Mey nedir özellikleri nelerdir?

Mey, Türk Müziği'nde yüzyıllardır sevilerek kullanılan nefesli bir çalgıdır. Bu çalgı ağaçtan yapılmış olup ve ön tarafında yedi, arkada bir deliği vardır. Gövdenin ağız kısmında ses çıkarmak için geniş, uzun ve çift taraflı kamış kullanılır.

Mey çalmak kolay mı?

Yılmaz, mey çalmanın zorluklarından da bahsederek, şunları anlattı: "Zor bir çalgı. Perde delikleri olsa bile bir perdesiz saz gibidir. Bir zurna, flüt ya da kaval kadar geniş bir oktava sahip değildir.

Düdük Ermeni çalgısı mı?

Duduk çalgısı Ermeni halkının vaz geçemediği bir çalgı olarak görülmüş, adeta bu çalgı ile hayat buldukları yönünde görüş belirtilmektedir. Duduk çalgısının gövdesi kayısı, erik, abanoz gibi sert ağaçlar kullanılarak yapılmış olup gövdenin ucuna takılan kamış ve kıskaçtan ibarettir.

Argoda düdük ne demek?

İçinden hava ya da buhar geçirilince keskin ses çıkaran ve işaret vermek, uyarmak için kullanılan araç. Hakem düdüğü. (argo) Akılsız, boş kafalı. Sen bu işten ne anlarsın, düdük!

Üflemeli çalgılar Mey nedir?

Balaban, Mey veya Duduk, Güney Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinin birçoğunda kullanılan nefesli çalgılar grubuna ait bir çalgıdır. 9-10 adet ses perdeli olanları Azerbaycan ve Türkistan'da kullanılmaktadır. ... Kamış üzerindeki kıskaç sayesinde ses inceltilip kalınlaştırılabilmektedir.