Diş teli tedavisi nasıl başlar?

İçindekiler:

  1. Diş teli tedavisi nasıl başlar?
  2. Diş teli en az ne kadar kalır?
  3. Diş teli sonra nelere dikkat edilmeli?
  4. Diş teli çıktıktan sonra takılan şeffaf plak ne kadar kullanılır?
  5. Diş teli çıkarıldıktan sonra beyazlatma yapılır mı?
  6. Diş teli diş etine zarar verir mi?
  7. Tel takanlar ne yiyemez?

Diş teli tedavisi nasıl başlar?

Eğer braket yapıştırılan bir tedavi ise, tedaviye genelde üst çeneden başlanarak alt çeneye birkaç seans sonra geçilir. Dişlerinizin yeni tellere alışma süreci başlar. Diş teli takıldıktan sonra dişler ağır ağır istenilen pozisyona gelmeye başlar. Ancak diş teli ay ay düzelme anında fark edilemeyebilir.

Diş teli en az ne kadar kalır?

Tel süresini diş yapısı belirler. Ortalama 8 ay-2 yıl arası süren tedavi sadece alt ya da sadece üst dişlere uygulanabilir. Hatta sadece birkaç dişte problem varsa onlara tel takılarak 3-4 ay süren tedaviler bile mevcut. Lastik de sadece ihtiyacı olan hastalara verilir.

Diş teli sonra nelere dikkat edilmeli?

Teller takıldıktan sonra dikkat edilecek hususlar: Ağız bakımı ve hijyenine diş teli olmayan birine göre 2 kat fazla önem verilmelidir. 2. Sert, yapışkan ve asitli yiyeceklerden kaçınmalı, ısırarak yemek yenmemelidir. 3. Spor yaparken diş teli ve braketleri korumak için ağız içi koruyucu aparey takılmalıdır.

Diş teli çıktıktan sonra takılan şeffaf plak ne kadar kullanılır?

Tamamen size özgü şeffaf plaklarınız üretilir ve hekiminize gönderilir. Muayeneden yaklaşık 1 hafta sonra tedavinize başlarsınız. Tedavi süreniz dişlerinizin var olduğu konuma göre ortalama 3-5 ay arası sürmektedir. Her bir şeffaf plak günde en az 22 saat kullanılacak olup 2 hafta boyunca takılır.

Diş teli çıkarıldıktan sonra beyazlatma yapılır mı?

Diş teli takılmasının ardından yapılan tüm işlemlerin sonucunda dilenirse diş beyazlatma da sağlanabilmektedir.

Diş teli diş etine zarar verir mi?

Hastaya estetik ve sağlıklı bir gülüş vermek için yapılan ortodonti tedavisinde diş telleri, dişler üzerinde pürüzlendirme yapılarak yapıştırılır ve bu durum dişlere zarar vermemektedir.

Tel takanlar ne yiyemez?

Kaçınmamız gereken yiyecekler Sakız ve lokum gibi yapışkan yiyecekler braketlere ve dişlere yapışacağından kesinlikle yasaktır. Elma, armut gibi sert meyveler ve biftek, pizza gibi yiyecekleri kesip küçük parçalara ayırarak yemekte fayda vardır. Braket ve telleri yerinden oynatacağı için çerezlerin hepsi yasaktır.