Beklemis salça lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Beklemis salça lekesi nasıl çıkar?
  2. Yerleşmiş yağ lekesi nasıl çıkar?
  3. Salça lekesi halıdan nasıl çıkar?
  4. Kumaşta yağ lekesi nasıl çıkar?
  5. Domates biber lekesi nasıl çıkar?
  6. Masa örtüsünden domates lekesi nasıl çıkar?
  7. Halıya dökülen yemek lekesi nasıl çıkar?
  8. Kıyafetteki yağ lekesi nasıl çıkar?
  9. Pantolondan yağ lekesi nasıl çıkar?
  10. Sandalyeden domates lekesi nasıl çıkar?
  11. Beyaz kıyafetten yemek lekesi nasıl çıkar?
  12. Kazaktaki domates lekesi nasıl çıkar?
  13. Kıyafetlerdeki domates lekesi nasıl çıkar?
  14. Halıya dökülen yagli yemek lekesi nasıl çıkar?

Beklemis salça lekesi nasıl çıkar?

Eğer karşınızda kuru bir salça lekesi varsa, tuz ile müdahale etmek daha etkili olacaktır. Lekeli bölgeye bir miktar tuz dökün ve yaklaşık 15-20 dakika boyunca kıyafete işlemesini bekleyin. Ardından kıyafetinizi makineye atarak yıkayabilirsiniz.

Yerleşmiş yağ lekesi nasıl çıkar?

Yağ dökülen giysinize tuz dökmek yağın kıyafetten arınmasını ve yıkama işleminden sonra lekenin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Bir diğer yöntem ise lekeye karbonat dökülmesidir. Bir miktar karbonat dökerek yağı çekmesini sağlayabilir ve ardından bulaşık deterjanı ile o bölgeyi yıkayabilirsiniz.

Salça lekesi halıdan nasıl çıkar?

Leke sıvı deterjan ile yumuşatıldıktan sonra yapılması gereken işlem lekeli bölgeye bir kere daha sıvı deterjan damlatıp daha sonra soğuk su ile ıslatmaktır. Islak halde 10 dakika bekletildikten sonra lekeli bölgeye tekrar sıvı deterjan damlatılır ve bir bez ya da havlu yardımıyla tampon hareketleri yaparak silinir.

Kumaşta yağ lekesi nasıl çıkar?

Yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağı, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulaşık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanlarının limon gibi özlü olanlarını daha fazla asit içerdikleri için tercih etmeyin. Yeni oluşan yağ lekesinin üzerine kurumadan pudra serpiştirin.

Domates biber lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetinize salça döküldüğü zaman, kıyafetinizi hemen çıkarın ve lekenin üzerine biraz bulaşık deterjanı dökün. 5 dakika bulaşık deterjanını beklettikten sonra ılık suyla sadece lekeli bölgeyi çamaşır yıkar gibi çitileyin.

Masa örtüsünden domates lekesi nasıl çıkar?

Lekenin üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin. Parmaklarınızla, kumaşın iki yakasını birbirine sürterek yavaşça lekeyi ovalayın. Daha sonra bol soğuk su ile kumaşı durulayın. Herhangi bir leke kalması durumunda işlemi tekrarlayın.

Halıya dökülen yemek lekesi nasıl çıkar?

Öncelikle ana temizlik malzemelerinden birini (pudra, deterjan, kabartma tozu veya sirke) tercih ederek lekeli bölgeye sürün. Temiz bir bez, sünger ve kağıt havlu bulundurun. Lekeli bölgeyi hafif ve dıştan içe doğru hareketlerle silin. Bu işlemi leke çıkana kadar tekrar edin.

Kıyafetteki yağ lekesi nasıl çıkar?

Yağ sıçrayan bölgeye bir miktar deterjan dökün ve 5 dakika bekleyin. Bekleme süresi sonunda ılık bir bez ile silin ve düşük derecede makinede yıkayabilirsiniz. Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda son derece başarılı olduğunda yağ sıçrayan bölgeye serpiştirin ve diş fırçası yardımı ile yüzeyi fırçalayın.

Pantolondan yağ lekesi nasıl çıkar?

En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.

Sandalyeden domates lekesi nasıl çıkar?

Lekenin üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin. Parmaklarınızla, kumaşın iki yakasını birbirine sürterek yavaşça lekeyi ovalayın. Daha sonra bol soğuk su ile kumaşı durulayın. Herhangi bir leke kalması durumunda işlemi tekrarlayın.

Beyaz kıyafetten yemek lekesi nasıl çıkar?

Lekenin bulunduğu bölgeyi deterjan ya da sabun ile ovarak lekenin görünürlüğünü azaltıktan sonra çamaşır makinesine attığınızda leke büyük ölçüde çıkacaktır. Beyaz kıyafetlerinizde oluşan lekeler için çamaşır makinenizin deterjan gözüne karbonat veya maden suyu da ekleyebilirsiniz.

Kazaktaki domates lekesi nasıl çıkar?

Öncelikle karbonat ve oksijenli suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macunu lekenin üstüne sürün ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından durulayın ve kıyafeti normal şekilde makinede yıkayın.

Kıyafetlerdeki domates lekesi nasıl çıkar?

Lekeli bölgenin üzerinde domates kalıntısı varsa, bir kaşık ya da spatula ile nazikçe temizleyin. Lekenin üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin. Parmaklarınızla, kumaşın iki yakasını birbirine sürterek yavaşça lekeyi ovalayın. Daha sonra bol soğuk su ile kumaşı durulayın.

Halıya dökülen yagli yemek lekesi nasıl çıkar?

İlk olarak; bir kovaya sıcak su ve bulaşık deterjanı ekleyin. Daha sonra temiz bir bezi deterjanlı suda ıslatıp halınızı güzelce temizleyin. Diğer bir yöntem ise; yağ lekesinin olduğu bölgeye bir miktar karbonat dökün. Halınız kuruyunca güzelce fırçalayın.