Google Scholar ID nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Google Scholar ID nasıl bulunur?
  2. Google Akademik sayfa adresi nasıl alınır?
  3. Scopus ID nasıl alınır?
  4. Google Scholar nedir nasıl kullanılır?
  5. Scopus ID nedir?
  6. Research ID nasıl alınır?
  7. Atıf sayısına nereden bakılır?
  8. Makale atıf sayısı nedir?
  9. Google Akademik ne işe yarar?

Google Scholar ID nasıl bulunur?

Google Scholar ID Oluşturma
  1. Google Akademik profili şahsi Gmail hesabı ile oluşturulmalı, doğrulaması ise kurumsal e-posta hesabı ile yapılmalıdır. ...
  2. UYARI: Eğer hali hazırda kişisel Gmail hesabınıza giriş yapmışsanız tarayıcınızın adres satırına http://scholar.google.com.tr yazmanız yeterlidir.
Daha fazla öğe...

Google Akademik sayfa adresi nasıl alınır?

1. http://scholar.google.com.tr/ internet adresi üzerinden Google Akademik ana sayfasına ulaşınız. 2. “Oturum açın” linkini kullanarak bir gmail hesabı ile veritabanına giriş yapınız. Eğer bir gmail hesabınız bulunmuyor ise “Hesap Oluştur” linkini kullanarak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Scopus ID nasıl alınır?

Scopus ID Hesap Oluşturma. Scopus ID: Scopus tarafından araştırmacılara verilen bir tanımlayıcıdır. Scopus ID'ye sahip olmak için Scopus'ta dizinlenen dergilerde yayın yapmış olmak gerekmektedir.

Google Scholar nedir nasıl kullanılır?

Google Akademik (Google Scholar) sadece akademik makaleler ve konularda tarama yapan bir arama motorudur.  Konuların altındaki atıflar bölümünde makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve o makalelerin listesini verir. 'Oturum açın'a tıklayarak Google hesabınız ile giriş yapabilirsiniz.

Scopus ID nedir?

Scopus ID: Scopus tarafından araştırmacılara verilen bir tanımlayıcıdır. Scopus ID'ye sahip olmak için Scopus'ta dizinlenen dergilerde yayın yapmış olmak gerekmektedir.

Research ID nasıl alınır?

ResearcherID nedir ve nasıl alabilirim? https://www.researcherid.com adresine girerek aşağıdaki şekil üzerinde işaretlenmiş olan “I want to register (Kayıt olmak istiyorum)” yazısının altındaki “Join Publons now (Publons'a şimdi katılın)” linkine tıklayınız.

Atıf sayısına nereden bakılır?

Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
  1. Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
  2. Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
Daha fazla öğe...

Makale atıf sayısı nedir?

Bilimsel bir makalenin atıf sayısı, o makalenin diğer makaleler tarafından kaç kere alıntılandığını göstermektedir. Dolayısıyla, bir makale dikkat çektiktçe atıf sayısı da artmaktadır. Atıf sayıları, akademik arama motorlarının sıralama algoritmalarında da kullanılmaktadır [1].

Google Akademik ne işe yarar?

Sadece akademik makaleler konusunda arama yapmanızı sağlayan bir tür arama motoru olan Google Akademik, onuların altındaki atıflar bölümünde makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve o makalelerin listesini verir. ... Google Scholar bu hizmeti ücretsiz olarak sağlamaktadır.