Omurilik kanal daralması tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Omurilik kanal daralması tedavi edilmezse ne olur?
  2. Spinal kanalda daralma neden olur?
  3. Spinal Stenoz kimlerde görülür?
  4. Omurilik daralmasına hangi bölüm bakar?

Omurilik kanal daralması tedavi edilmezse ne olur?

Doğru zamanda tedavi edilmezse oluşan felçler nedeniyle ileri aşamalarda yardıma muhtaç hale gelebilirler. Omurilik kanalı darlığı tanısı zamanında konulmayan hastalar yaşlılık döneminde büyük güçlüklerle karşılaşmaktadır. Yürüyememe ve dik duramama sorunları nedeniyle erken yaşlarda bakıma muhtaç hale gelmektedirler.

Spinal kanalda daralma neden olur?

Omurilik bacaklara duyu ve kuvvet veren sinirleri taşır. Artrit (kıkırdak dokunun yok olması) sebebiyle omurgadaki faset eklemlerinin kemik ve bağları kalınlaşır spinal kanala baskı yapar. Bu değişiklikler lomber spinal kanalın daralmasına sebep olur ve bu duruma lomber dar kanal (spinal stenoz) denir.

Spinal Stenoz kimlerde görülür?

Spinal stenoz, kimlerde ve nasıl görünür? Boyun bölgesinde görülebilmekle birlikte daha sık olarak bel bölgesinde 50 yaş üzerinde hastalarda görülür. Çeşitli hormonal, metabolik hastalıklar ve doğumsal omurga anomalisi olanlarda genç yaşlarda da görülebilir. Nadiren doğumsal olarak bu kanal dar olabilir.

Omurilik daralmasına hangi bölüm bakar?

Nöroşirurji uzmanı doktor manyetik rezonans görüntüleme yöntemi (MR) ile dar kanal hastalığını teşhis edecek ve dar kanalın ne kadar ilerlemiş olduğunu net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bütün bu incelemelerin sonucunda uzman doktor dar kanal için ameliyatı gerekip gerekmediğini net bir şekilde karar verecektir.