Kediler niye sırt üstü yatar?

İçindekiler:

  1. Kediler niye sırt üstü yatar?
  2. Kediler Neden sahipleriyle uyumak ister?
  3. Kedi sırt üstü yatar mı?
  4. Kediler neden kafalarını sürter?
  5. Kediler niye ayaklarımıza sürtünür?

Kediler niye sırt üstü yatar?

Son derece komik ve garip bir görüntü olduğunu baştan kabul edelim. 🙂 Eğer kediniz sırt üstü uyuyorsa, bu kendisini gerçekten güvende hissettiğini ve huzurlu olduğunu gösterir. Yani böyle uyuyan kediler, aslında son derece mutlu kedilerdir.

Kediler Neden sahipleriyle uyumak ister?

Kediler insanlarla uyumayı daha doğrusu bağları olan kişilerle uyumayı severler. Uyurken oldukça savunmasız kaldıkları için kendilerini güvende hissetmeye ihtiyaç duyarlar ve bu nedenle kendilerini güvende hissettikleri kişilerin yanında uyumaya meyilli olurlar.

Kedi sırt üstü yatar mı?

Sırt üstü uyuyan kediler: Bu kadar savunmasız bir uyku pozisyonunu tercih eden kediler kendilerini tamamen güvende ve huzurlu hisseden kedilerdir. Eğer genellikle bu uyku pozisyonunda uyuyan bir kediniz varsa şanslısınız.

Kediler neden kafalarını sürter?

Başını ve yanaklarını sürtmesi Kedilerin biyolojik olarak kafalarının üstlerinde ve yanaklarında "feromon" adı verilen özel bir kokunun kesecikleri bulunur. Bu nedenle kediniz gelip size kafasını ya da yanaklarını sürtüyorsa bu kendi özel kokusundan size de aktarmaya çalışıyordur.

Kediler niye ayaklarımıza sürtünür?

Kediler İçin Sürtünme Sevgi Gösterisidir Zira sürtünme konusunda ısrarlıysa ve uzun süre bu hareketi tekrarlıyorsa yoğun şekilde sevgisini gösteriyor ve sizden de sevgi bekliyordur. Hatta kedilerin sadece bacaklarınıza ve kollarınıza değil, yüzünüze de sürtünmek istedikleri zamanlar olur.