Sağlıklı bir insan günde neler yemeli?

İçindekiler:

  1. Sağlıklı bir insan günde neler yemeli?
  2. Sağlıklı Tabak modeli nedir?
  3. Sağlıklı bir öğle yemeği nasıl olmalıdır?
  4. Dengeli beslenmek için öğle yemeğinde neler yemeliyiz?

Sağlıklı bir insan günde neler yemeli?

Yeterli ve dengeli diğer bir deyişle sağlıklı beslenme; süt ve ürünleri (yoğurt, ayran, peynir vb.), et ve ürünleri, tavuk, balık, yumurta ve kuru baklagiller (mercimek, kuru fasulye, nohut vd.) ile yağlı tohumlar (ceviz, fındık, badem vb.), taze sebzeler, taze meyveler, ekmek ve tahıllar (bulgur, pirinç, makarna vb.)

Sağlıklı Tabak modeli nedir?

“Tabağın yarısı meyve-sebze olmalı” Demirci, “Yeterli ve Dengeli Beslenme” ilkesiyle yola çıkılarak oluşturulan 'Tabak Modeli'nde tabağın yarısının sebze ve meyvelere ayrıldığını ifade ederek, ''Lif ve vitamin-mineral kaynakları olduğu için günlük beslenmemizde yer alması önemlidir.

Sağlıklı bir öğle yemeği nasıl olmalıdır?

Sağlıklı bir öğle yemeği, yüksek proteinli besinleri (söğüş hindi veya tavuk eti, ızgara köfte, yoğurt, haşlanmış yumurta), taze sebzeleri (havuç, domates, salatalık, biber), ekmek ve benzeri yiyecekleri (kepekli sandviç ekmeği, simit, galeta) içermelidir.

Dengeli beslenmek için öğle yemeğinde neler yemeliyiz?

Uzmanlar tarafından öğle yemeği olarak doyurucu ve hafif yiyeceklerin tüketilmesi öneriliyor. Bakliyat, sebze, kırmızı et, yoğurt, salata ve ekmek, makarna ya da pilav gibi alternatiflerin yanı sıra salata ve bir miktar karbonhidrat almak öğle yemeği adına yeterli olacaktır.