Lise sorumluluk sınavına girmesek ne olur?

İçindekiler:

  1. Lise sorumluluk sınavına girmesek ne olur?
  2. Sorumluluk sınavları ne zaman 2021?
  3. Sorumluluk Sınavı zorunlu mu?
  4. Liselerde sorumluluk sınavı zorunlu mu?
  5. Sorumluluk sınavından kaç puan almak gerekir?

Lise sorumluluk sınavına girmesek ne olur?

Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.

Sorumluluk sınavları ne zaman 2021?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre liselerde sorumluluk sınavları, 22-26 Şubat 2021 ve 01-31 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sorumluluk Sınavı zorunlu mu?

Sorumlu olarak bir üst sınıfa geçen öğrenciler bu derslerin sınavlarına girerek başarılı oldukları takdirde sorumluluklarını ortadan kaldırabilmektedir. Kısacası öğrencilerin derslerini geçebilmeleri için sorumluluk sınavları zorunludur.

Liselerde sorumluluk sınavı zorunlu mu?

Lise sorumluluk sınavlarına ise sadece lise öğrencileri girmektedir. MEB tarafından düzenlenen bu sınavın, her yıl düzenlendiği için her yıl soruları hazırlanmaktadır. Bu sınava girebilmek için yılsonundaki başarı puanının en az 50 puan olması gerekir. Bu sınavların gözetmenliği iki öğretmen tarafından yapılmaktadır.

Sorumluluk sınavından kaç puan almak gerekir?

Milli Eğitim Bakanlığının yani MEB'in sorumluluk sınavına kalan öğrencinin başarısız olduğu ilgili dersten en az 50 puan alınması gerektiğini belirlemiştir.