Vites geçmemesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Vites geçmemesi neden olur?
  2. Otomatik arabada şanzıman neden bozulur?
  3. Otomatik şanzımanda sıkıntı olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Vites zor geçiyor neden?
  5. Arabanın vitesi neden takılı kalır?
  6. Otomatik viteste vuruntu neden olur?
  7. Araç geri vitese zor geçiyorsa sorun nedir?
  8. Şanzıman arıza lambası neden yanar?

Vites geçmemesi neden olur?

Ustalara göre vitese geçmemenin nedenleri genellikle aşağıdaki gibi: Araçta baskı balata azaldığında ya da bittiğinde vites geçişleri zorlaşır. Şanzıman yağı eksikse vites geçişleri zorlaşır. -Debriyaj çatalı arızalı ise baskı balata ayrılması olmayacağı için viteste zor geçiş ya da vites geçmeme söz konusu olur.

Otomatik arabada şanzıman neden bozulur?

Görüldüğü üzere otomatik şanzıman neden bozulur sorusunun büyük ölçüde sürücünün dikkatsizliğinden veya kullanım hatalarında ısrar etmekten kaynaklanmaktadır. Ayrıca aracanızla bir kaza yapmanız halinde sarsıntının yüksek olması nedeniyle şanzıman zarar görebilir.

Otomatik şanzımanda sıkıntı olduğu nasıl anlaşılır?

Otomatik şanzımanların arıza belirtileri aşağıdaki gibidir;
  1. Şanzıman Yağ Kaçağı
  2. Viteslerin Geç Dolması
  3. Vites Geçişlerinde Hissedilen Vuruntu.
  4. Aracın Şanzımanının kompresyon kaçırması
  5. Vites geçişlerinin stabilizasyonunun kötü olması

Vites zor geçiyor neden?

Vitesin zor geçmesinin en büyük nedeni, havaların soğuk olmasıdır. Vites geçişinde ses geliyorsa ve vites kolu biraz sert ise, bu durum soğuktandır. Hava veya vites ısındığında şanzıman normale dönecektir, fakat yeni araçlarda bu duruma pek rastlanmaz. ... Şanzıman yağına baktırın sorun var ise, yağı mutlaka değiştirin.

Arabanın vitesi neden takılı kalır?

Manuel şanzıman arızaları içinde en sık rastlanan ise vites geçişlerinde takılma olmasıdır. Şanzıman parçalarındaki mekanik arızalar, vites takılmasının ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa şanzıman arızası akla gelir.

Otomatik viteste vuruntu neden olur?

Otomatik vitesli araçlarda hareketli parçaların eskimesi veya şanzıman yağının yeterli yağlama yapamaması durumlarında vuruntu yaşanılabilir. Yağ değişimi ile birlikte yağ filtresi de değişmekte olup vites geçişlerinin bu işlemden sonra daha akıcı hale gelmesi beklenir. ...

Araç geri vitese zor geçiyorsa sorun nedir?

Geri vitese geçmemenin en yaygın nedenlerinden biri, debriyaja tam olarak basılmamış olmasıdır. Ayağınızı debriyaja tam olarak basmazsanız bu durumda şanzıman motordan tamamen ayrılmaz ve araç geri vites takılmaz.

Şanzıman arıza lambası neden yanar?

Şanzıman uyarı ışığının yanmasına neden olan en yaygın sorun şanzımanın aşırı ısınmasıdır. ... Aracınızda, şanzıman yağını ölçmek için bir yağ çubuğu varsa, sıvı seviyesini ve durumunu kontrol edebilirsiniz. Bazı araçlar ise şanzımanla ilgili çeşitli sorunları göstermek için bu arıza ışığını yakar.