ESP isigi nasil Soner?

İçindekiler:

  1. ESP isigi nasil Soner?
  2. Arabada EPS ışığı yanıyor ne yapmalıyım?
  3. EPS nasıl söner?
  4. ESP arızalı olursa ne olur?
  5. Bir motor neden yanar?
  6. EPC arızası neden olur?
  7. ABS sensörü nerede?
  8. ABS ışığı yanan araç muayeneden geçer mi?
  9. Motor egzoz emisyon lambası neden yanar?
  10. Egzoz emisyon arızası ne demek?

ESP isigi nasil Soner?

ESP/ASR sistemleri uyarısı ESP/ASR sistemleri devreye girdiğinde bu ışık yanıp söner. Eğer bu arıza lambası sürekli yanıyorsa ESP/ASR sistemleri iptal edilmiş veya devre dışı kalmış demektir. Bilinçli olarak sistemleri kapatmadıysanız servise gitmenizde fayda var.

Arabada EPS ışığı yanıyor ne yapmalıyım?

Ayrıca EPS sisteminde arıza olduğunda da yanar. Sürüş sırasında yanarsa, aracınızı yetkili serviste kontrol ettiriniz. Uyarı: Araç dururken elektrik destekli direksiyon sistemi (Electric Power Steering- EPS) sisteminin tam sol ve tam sağ yapılması durumunda, direksiyon simidi aşırı yük sistemi nedeniyle ağırlaşır.

EPS nasıl söner?

EPS ışığı normalde kontak anahtarı açık konumuna getirildikten sonra 4 saniye süreyle yanar ve söner, bazı araçlarda motor çalıştıktan sonra sönebilir.

ESP arızalı olursa ne olur?

Sürüş güvenliği bakımından son derece önemli olan ESP, sistemin arıza yapması, aracın savrulması veya durmaması gibi durumlarda kazalara yol açabilir.

Bir motor neden yanar?

Bir fazlı motorlarda ana veya yardımcı sargı bağlantılarında ve bobinlerinde kopukluk oluşabilir. Şayet kopukluk ana sargı devresinde ise motora enerji uygulandığında motor yalnızca yardımcı sargıyla çalışamaz. Bir süre sonra yardımcı sargının bir koruma elemanı yoksa motor yanar.

EPC arızası neden olur?

EPC lambası araçtaki gaz kelebeği lambasında bir sorun olması nedeniyle yanmaktadır. Bunun dışında eğer ABS sisteminde bir sorun varsa yine bu lamba yanacaktır. Ayrıca ESP fren sistemi ile ilgili arızalarda da bu lamba yanmaktadır.

ABS sensörü nerede?

ABS sensörü araçlarda ön ve arka tekerleklerin fren kaliperinin alt kısmında yer alan aks bilyasının dibinde bulunmaktadır.

ABS ışığı yanan araç muayeneden geçer mi?

ABS yada Airbag gibi güvenlik donanımlarının arıza lambaları yanık vaziyette aracınızın muayenede ağır kusurlu kabul edilir ve muayene tekrarına kalır.

Motor egzoz emisyon lambası neden yanar?

- Genellikle, Egzoz Emisyon Işığı'nın yanması, başka bir sensör arızası veya Egzoz Gazı Devridaim Valfi'nde (EGR) meydana gelen sorundan kaynaklanır. EGR sistemi, egzoz emisyon değerlerini düşük tutmak için egzoz gazının bir kısmını tekrardan yanma odasına gönderir. Bu sayede yakıtın tamamen yanmasını sağlar.

Egzoz emisyon arızası ne demek?

Egzoz emisyon arıza ışığı yanıyor ise lambda sensörleri hava yakıt karışımının hatalı olduğu uyarısını veriyor demektir. Ya hava akışmetre yani MAF sensörü arızalı ya oksijen yani lambda sensörü arızalı veya turbo veya vakum hortumlarında kaçak vardır. LPG de yanıyor ise LPG hava karışım ayarları hatalıdır.