Yüksek lisans kaç defa yapılır?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans kaç defa yapılır?
  2. Tezli yüksek lisans ve Doktora aynı anda yapılabilir mi?
  3. Yüksek Lisans yapanların ünvanı nedir?
  4. Yüksek Lisans yaptıktan sonra ne olur?
  5. Aynı anda iki açıköğretim lisans okunur mu?
  6. Aynı anda iki üniversite okumak için ne yapmalıyım?
  7. Tezsiz yüksek lisans yapan tezli yüksek lisans yapabilir mi?
  8. Yüksek lisans bitince öğretim görevlisi olabilir mi?

Yüksek lisans kaç defa yapılır?

Sayı sınırlaması da yoktur. Bir kişi istediği sayıda aynı anda Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıtlı olabilir. 3- Bir üniversitede Doktora programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına veya Doktora programına kayıt yaptıramaz.

Tezli yüksek lisans ve Doktora aynı anda yapılabilir mi?

2016-2017 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında itibaren artık adaylar aynı anda birden fazla tezli yüksek lisans ve doktora programına kayıt yaptıramayacaklar. Tezsiz yüksek lisans programlarında ise bu hüküm uygulanmayacaktır.

Yüksek Lisans yapanların ünvanı nedir?

Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi "bilim uzmanı", "hekim" , "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olur.

Yüksek Lisans yaptıktan sonra ne olur?

Yüksek lisans eğitimin sonucunda, alanınıza bağlı olarak “bilim uzmanı”, “uzman hekim”, “yüksek mühendis”, “yüksek mimar” gibi unvanlara sahip olabilirsiniz. Her insanın adeta yarış halinde olduğu iş hayatı içerisinde bu unvanlarla beraber kendinizi fark ettirebilir, bambaşka noktalara yükselebilirsiniz.

Aynı anda iki açıköğretim lisans okunur mu?

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

Aynı anda iki üniversite okumak için ne yapmalıyım?

Siz ana puanınızla örgün öğretim olarak herhangi bir üniversiteye yerleşebilirsiniz. 2 yıl içerisinde de AÖF bürolarına başvurarak, ikinci üniversite için kayıt yaptırabilirsiniz.

Tezsiz yüksek lisans yapan tezli yüksek lisans yapabilir mi?

Tezli yüksek lisans programından tezsiz yüksek lisans programına geçiş yapan öğrenci tekrar tezli yüksek lisans programına geçiş yapamaz. 8. Tezsiz yüksek lisans programından tezli yüksek lisans programına geçiş yapan öğrencinin mezun olması için yayın şartını yerine getirmesi gerekir.

Yüksek lisans bitince öğretim görevlisi olabilir mi?

Yüksek lisans eğitimiyle paralel olarak araştırma görevlisi kadrosuna da başvurulabilir, yani hem yüksek lisans öğrencisi hem de araştırma görevlisi olabilirsiniz. Bunun için lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra YÖK'ün kadroları yayınladığı şu sayfayı takip etmek ve başvuruları gerçekleştirmek gerekli.