Yargıtay dosya içeriğini nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Yargıtay dosya içeriğini nasıl öğrenebilirim?
  2. Yargıtay dosya arşiv bölümü teslim aldı ne demek?
  3. Yargıtay dosya sorgulama kapalı ne demek?
  4. Temyizdeki dosya nasıl öğrenilir?
  5. Kapanan dosya tekrar açılır mı?
  6. E Devlette icra dosyası kapalı Takipsizlik ne demek?
  7. Mahkeme sonucunu nasıl öğrenirim?

Yargıtay dosya içeriğini nasıl öğrenebilirim?

İlk önce, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız. Daha sonra burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası bilgilerini doldurunuz.

Yargıtay dosya arşiv bölümü teslim aldı ne demek?

Arşivde: Dosyanın incelenmek üzere tetkik hâkimine gönderilmeyi beklediği aşamayı göstermektedir. ... Daireden Bölüme Teslim Listesinde (Hukuk): Mevzuat veya uygulama gereği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hukuk dairesine gönderilen dosyanın hukuk dairesinde kapatıldığını göstermektedir.

Yargıtay dosya sorgulama kapalı ne demek?

Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.

Temyizdeki dosya nasıl öğrenilir?

Öncelikli olarak Yargıtay'ın resmi internet adresine ya da e-devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra dava ve dosya hakkında doğru bilgileri girerek sorgulama yapabilirsiniz. Temyiz incelemeleri ve sonuçları için tüm kararlara bu alandan kolayca ulaşabilirsiniz.

Kapanan dosya tekrar açılır mı?

İcra takibinin dosya kapak hesabındaki miktar ve harçlar yatırıldıktan sonra dosya icra müdürlüğünce kapanacaktır. Bu şekilde kapanan dosyaların tekrar açılması mümkün değildir.

E Devlette icra dosyası kapalı Takipsizlik ne demek?

İcra dosyası kapalı takipsizlik kararı, alacaklı kişinin bir yıl boyunca dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapmaması halinde uygulanmaktadır. Bu durum icra dosyası takipsizlik nedeni ile düşmesi anlamına gelmektedir.

Mahkeme sonucunu nasıl öğrenirim?

e-Devlet sistemi üzerinden ve ilgili adliyedeki mahkeme kalemine giderek dava sonucunuzu öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca davanız sonuçlandıktan sonra dava sonucu adresinize tebligat olarak gönderilecektir. Bu nedenle ikamet adresinizin doğru olması son derece önemlidir.