EAT6 nasıl bir şanzıman?

İçindekiler:

  1. EAT6 nasıl bir şanzıman?
  2. EAT6 şanzıman nasıl çalışır?
  3. 3008 tam otomatik mi?
  4. EAT8 şanzıman tam otomatik mi?
  5. DCT şanzıman tam otomatik mi?
  6. DCT style ne demek?

EAT6 nasıl bir şanzıman?

Peugeot ve Citroen'in EAT6 kodu ile tam otomatik 6 Kavramalı şanzımanına verdiği isimdir. Açılımı Efficient Automatic Transmission Six'dir. Rakipleri olan DSG, PowerShift ve EDC gibi çift kavramalı Semitronic'lerden daha ekonomik, seri, sarsıntısız ve sessiz bir mekanik yapıya sahiptir.

EAT6 şanzıman nasıl çalışır?

EAT Nasıl Çalışır? EAT'nin 6 ve 8 ileri vitese sahip versiyonları var. Bu şanzımanlarda kavrama olmaz, tork konvertör bulunur. Tork konvertörü, vites geçişlerinde gereken motor-şanzıman arası bağlantının kesilmesini kavrama ile değil, akışkan hidrodinamiği ile gerçekleştirir.

3008 tam otomatik mi?

1,6 litrelik dizel motor, artık 120 HP güç ve 300 Nm tork üretiyor. Motor, bu güç artışına yeni sunulmaya başlanan tork konvertörlü 6 vitesli otomatik şanzıman, yani genel dilde tam otomatik şanzımanla birlikte kavuştu.

EAT8 şanzıman tam otomatik mi?

EAT8 OTOMATİK ŞANZIMAN Peugeot'nun bu otomatik şanzımanı, Stop & Start fonksiyonunun 20 km/sa'e çıkarılması ve 8 vitese geçilmesiyle artan verimlilik sayesinde yakıt tüketimini %7'ye kadar düşürür. Ayrıca daha hafif ve kompakt yapıdadır.

DCT şanzıman tam otomatik mi?

DCT şanzıman genel çalışma prensibi itibariyle oldukça gelişmiş çift kavrama sistemine sahip bir otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. ... DCT otomatik şanzımanlarda tork konvertörü yoktur ve motor ile şanzıman arasındaki bağlantıyı tork konvertörü değil bilgisayar kontrollü 2 adet debriyaj gerçekleştirir.

DCT style ne demek?

Otomatik şanzıman tiplerinden biridir. Tam açılımı Dual Clutch Transmission olan DTC, bir çeşit hızlı kavramalı şanzıman sistemidir. Otomatik şanzıman, sürücüye vites değiştirme ve debriyaj pedalı kullanma gibi zahmetler olmaksızın konforlu bir sürüş sunar.