Kaçak telefon nasıl kayıt altına alınır?

İçindekiler:

  1. Kaçak telefon nasıl kayıt altına alınır?
  2. Yurt dışı telefonlar kapanıyor mu?
  3. Yurtdışı telefon başkası kullanabilir mi?
  4. Ithalat yoluyla kaydedilen ne oluyor?

Kaçak telefon nasıl kayıt altına alınır?

kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki ...

Yurt dışı telefonlar kapanıyor mu?

Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.

Yurtdışı telefon başkası kullanabilir mi?

Yurt dışından kendiniz veya başkası adına telefon getirmek mümkün. ... 1 Haziran 2019 itibariyle IMEI kaydı yapılan telefonlar, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışabilecek. Yani sizin pasaportunuza kaydı yapılmış bir telefon, kardeşinizin veya bir başkasının adına kayıtlı bir SIM kartla çalışmaz.

Ithalat yoluyla kaydedilen ne oluyor?

İthalat yoluyla kaydedilen IMEI daha detaylı açıklamak gerekirse, yasal yollarla Türkiye'ye getirilmiş ve ithalatçı firma tarafından BTK'ya kayıt ettirilmiş telefonların kimlik numarasıdır. İthalatçı firma bu telefonların imei numaralarının ücretini ödeyip kayıt ettirmektedir.