Yüksek lisans yapınca tecil olur mu?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans yapınca tecil olur mu?
  2. Aynı anda 2 tane yüksek lisans yapabilir mi?
  3. Yüksek lisans ile askerlik ne kadar ertelenir?
  4. Yüksek Lisans Kayıt Yenileme yapılmazsa ne olur?
  5. Tezli yüksek lisans ve doktora aynı anda yapılabilir mi?
  6. Tez önerisi kabul edilmezse ne olur?
  7. Yüksek lisans kaydı ne zaman silinir?
  8. Yüksek lisans okurken doktora yapılır mı?

Yüksek lisans yapınca tecil olur mu?

Eğer uzaktan eğitim yüksek lisans programınız tezli ise 3 yıl 4 ay, tezsiz ise 1,5 yıl tecil hakkına sahip olursunuz. Bilimsel hazırlık seneleri dahil değildir. Sonuç olarak uzaktan eğitim ile yüksek lisans da askerlik tecil hakkı sağlar.

Aynı anda 2 tane yüksek lisans yapabilir mi?

1- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına başvurup kazandığı takdirde kaydını yaptıramaz. ... 2- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenci, başka bir üniversitenin Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıt yaptırabilir.

Yüksek lisans ile askerlik ne kadar ertelenir?

2. Yurt dışı yükseköğretim kurumları mezunlarının erteleme süreleri hiçbir şekilde lisans mezunlarının mezuniyet tarihinden itibaren üç yılı, yüksek lisans mezunları için mezuniyet tarihinden itibaren iki yılı geçemez.

Yüksek Lisans Kayıt Yenileme yapılmazsa ne olur?

Ancak kayıt yenilemediği yarıyıl, öğrenim süresine dahil edilir. i) Kayıt yenilemeyen tezli yüksek lisans öğrencisi kayıt yenilemediği yarıyılda tez önerisi veremez, tez savunma sınavına giremez ve yarıyıl sonunda tezini teslim edemez.

Tezli yüksek lisans ve doktora aynı anda yapılabilir mi?

2016-2017 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında itibaren artık adaylar aynı anda birden fazla tezli yüksek lisans ve doktora programına kayıt yaptıramayacaklar. Tezsiz yüksek lisans programlarında ise bu hüküm uygulanmayacaktır.

Tez önerisi kabul edilmezse ne olur?

Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci, en geç üç ay içinde düzeltmeleri yapılan tezi, aynı jüri önünde azami süreler içinde yeniden savunur. Tekrar başarısız bulunarak tezi kabul edilmeyen öğrencinin ilişiği kesilir.

Yüksek lisans kaydı ne zaman silinir?

Yüksek lisans öğrencileri için azami süre 6 yarıyıl, doktora öğrencileri için azami süre 12 yarıyıl olup tezini bu sürede tamamlamayan öğrencilerin de kayıtları silinir.

Yüksek lisans okurken doktora yapılır mı?

Yüksek lisans, İngilizcede "master" olarak bilinen eğitim seviyesinin Türkçe adıdır; bu nedenle Türkçede de "master" olarak bilinir. Eğer istenirse, yüksek lisans üzerine (ve hatta yüksek lisansı hiç yapmadan da) doktora yapılabilir. Master ve doktoraya bir bütün olarak lisansüstü eğitim (İng: "graduate school") denir.