Kütüb-i Sitte nedir hangi kitaplardan oluşur?

İçindekiler:

  1. Kütüb-i Sitte nedir hangi kitaplardan oluşur?
  2. Kütüb-i Sitte nelerdir?
  3. Kütüb-i Sitte de uydurma hadis var mı?
  4. Kütüb-i Sitte de zayıf ve uydurma hadis var mıdır?
  5. Hadisleri kim topladı?
  6. Hadisleri reddetmek doğru mu?
  7. Kütüb i Sitte de eseri bulunan muhaddisler kimlerdir?
  8. Kütübü Sittedeki bütün hadisler sahih mi?

Kütüb-i Sitte nedir hangi kitaplardan oluşur?

Kütübü sitte, altı yazar tarafından kaleme alınan, sahih hadislerin yer aldığı hadis kitaplarıdır. Ehl-i Sünnetin çoğunluğu sadece bu kitaplarda aktarılan rivayetleri kendisine referans alır. Kütübü Sitte'de peygamber efendimizin sözleri, yaptıkları, öğütleri ve uyarıları yer alır.

Kütüb-i Sitte nelerdir?

"KÜTÜBSİTTE" denilince akla gelen eserler; Sahih-i Buhâri, Sahih-i Müslim, Sünen-i Ebi Davud, Sünen-i Tirmizi, Sünen-i Neseî ve Sünen-i İbn Mace'dir.

Kütüb-i Sitte de uydurma hadis var mı?

Kütüb-i Sitte, Altı Kitap anlamına gelen, Ehl-i Sünnet tarafından en sağlam Hadis kaynakları olarak kabul edilmektedir. Kütübi Sitte hadis kitapları aşağıdaki gibidir. Bu 6 hadis kitabının tamamına Kütübi Sitte denir. Kütübi Sitte içerisinde yer alan Hadisi Şerifler sahih olarak kabul edilmektedir.

Kütüb-i Sitte de zayıf ve uydurma hadis var mıdır?

Kütüb-i Sitte'deki bir diğer müellif İbn Mâce'ye geldiğimizde, onun eserindeki hadisler için; 428'i ricâli sika olan sahih hadisler, 199'u hasen isnatlı hadisler, 613'ü zayıf isnatlı hadisler ve 99'u da ya çok zayıf/vâhî, ya münker ya da mevzû isnadlı hadislerdir, denilmektedir.

Hadisleri kim topladı?

Hadis rivayetleri, Neysâbûrî (ö. 258) tarafından iki cilt hâlinde toplanmıştır ve bu esere ez-Zuhriyyât denilmektedir. Hadisleri ilk olarak büyük ölçüde toplayarak bir araya getiren İmam Mâlik, bunları Muvattâ adlı eserinde toplamıştır.

Hadisleri reddetmek doğru mu?

Hadis reddetmek peygamberi inkar etmek değildir. Kur'an'ı tek ölçü bilip peygamberimize atılan iftiraları reddetmektir.

Kütüb i Sitte de eseri bulunan muhaddisler kimlerdir?

Abdurrahman el-Mizzî, Zehebî, Ebü'l-Mehâsin el-Hüseynî, Sıbt İbnü'l-Acemî, İbn Hacer el-Askalânî, Safiyyüddin Ahmed b. Abdullah el-Hazrecî gibi muhaddisler zeyil ve ikmal çalışmaları yapmışlardır (bk. el-KEMÂL). Sıddîk Hasan Han el-Ḥıṭṭa fî ẕikri'ṣ-ṣıḥâḥı's-sitte adlı eserinin ikinci yarısında, Muhammed b.

Kütübü Sittedeki bütün hadisler sahih mi?

Geçmiş yıllardan bugüne bir tartışma süregelmektedir; bir görüş hadislerin Kuran-ı Kerim gibi korunmuş olmadığını, doğru olamayabileceklerini ifade ederken, bir kısım ise Sahih-i Müslim ve Sahih-i Buhârî gibi eserlerde geçen yahut Kütüb-i Sitte'de geçen tüm rivâyetlerin sahih olduğunu ifade etmiştir.