Gözde kara leke nedir?

İçindekiler:

  1. Gözde kara leke nedir?
  2. Göz önünde uçuşan cisimler nedir?
  3. Miyodizopsi neden olur?
  4. Gozdeki beyaz leke neden olur?

Gözde kara leke nedir?

Gözlerde siyah nokta oluşumunun en önemli faktörlerinden birisi retina yırtılmasıdır. Bu durumda gözün önüne değişik boyutlarda siyah noktalar gelebilir. Retina yırtılması durumunda göz önüne gelen siyah noktalar zaman içinde ortadan kaybolmaktadır.

Göz önünde uçuşan cisimler nedir?

Bilimsel adını duymamış olabilirsiniz, ama gözde uçuşan şekilleri mutlaka görmüşsünüzdür. Bu uçuşan görüntülere tıp dilinde miyodizopsi denir. Nokta, ip, yüzen bir kuyruk ya da örümcek ağı şeklinde olabilirler. Bunlar birer optik illüzyon değildir, gerçekten de orada, gözünüzün içindedirler.

Miyodizopsi neden olur?

Vitreus sıvısının içindeki düzenli liflerin düzenini kaybetmesi sonucu cisimcikler(miyodizopsi) oluşur. Göz sıvısından farklı olarak vitreus jeli yenilenmez. Doğduğunuzda sahip olduğunuz vitreusu ömür boyu kullanırsınız. Yani dışarıdan bir madde, kan ya da başka bir hücre vitreus jeline girdiğinde orada kalır.

Gozdeki beyaz leke neden olur?

Pinguekula ve pterjium göz beyazını örten zarın (konjonktiva) üzerinde anormal doku büyümesidir. Pinguekula, konjonktiva üzerinde sarı-beyaz renkli, kabarık doku büyümesidir. Limbus sınırını geçmez. Genellikle gözün burun tarafındaki beyaz alan üzerinde, kalsiyum, kolesterol ve protein birikimi sonucu gelişir.