Ehliyetim kayboldu nasıl çıkaracağım?

İçindekiler:

  1. Ehliyetim kayboldu nasıl çıkaracağım?
  2. Ehliyet kaybolursa ne olur?
  3. Ehliyet Kayıp ücreti 2020 nereye yatırılır?
  4. Dijital ehliyet Nasıl Başvurulur?

Ehliyetim kayboldu nasıl çıkaracağım?

Kayıp ehliyeti çıkarmak için yanınızda kimliğini olmalı eğer kimliğinizi de kaybettiyseniz kimlik yerine geçebilecek belgeleri kullanınız. Bu konuda çok tereddüt halinde kalırsanız alo 199 nüfus müdürlüğü danışma hattından bilgi alınız.

Ehliyet kaybolursa ne olur?

Kayıp ve çalıntı ehliyet durumunda bir ceza ödemek gerekmezken, yeni ehliyet çıkarma için sadece belge ücreti ödeniyor. Eğer eski tip ehliyet kaybedildiyse; eski tip ehliyet kayıp bedeli 15 TL iken, ... Ehliyet kayıp ücreti ödemeleri ise Vergi Dairelerinin veznelerine ya da belirtilen bankalara yatırılması gerekiyor.

Ehliyet Kayıp ücreti 2020 nereye yatırılır?

225 TL değerli kağıt bedeli ve 45 TL Polis Vakfı Hizmet Bedelidir. Bu ücreti Maliye Bakanlığı Veznelerine yani Vergi Dairelerinin veznelerine ya da belirtilen bankalara yatırmanız gerekli.

Dijital ehliyet Nasıl Başvurulur?

Dijital ehliyet nasıl alınır? İnternet üzerinden dijital ehliyet başvuru diye aratıp Sayısal Takograf adlı uygulamaya tıklayarak ön başvurunun yapılması, ardından kartın ödemesi yapılarak başvuru esnasında dekontun TOBB'a ibraz edilmesi ve TOBB'a bağlı odalara başvuruda bulunması gerekir.