Lazer epilasyon zararlari nelerdir?

İçindekiler:

  1. Lazer epilasyon zararlari nelerdir?
  2. Lazerli epilasyon yumurtalıklara zarar verir mi?
  3. Buz lazer epilasyon zararı var mı?
  4. Lazer epilasyon yuze zarar verir mi?
  5. Lazer epilasyonda yaş sınırı var mı?
  6. Buz epilasyon kaç yaşında başlar?

Lazer epilasyon zararlari nelerdir?

Lazer ışınları kıl kökünde ısı enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder. Bu aşamada oluşabilen yan etkiler şu şekildedir; Uygulama esnasında bir miktar yanma hissi oluşabilir. Uygulamadan sonra lazer epilasyon yapılan alanda kızarıklık ve ödem oluşabilir fakat bu etkiler birkaç gün içerisinde geçecektir.

Lazerli epilasyon yumurtalıklara zarar verir mi?

Lazer epilasyon yumurtalıklara zarar vermez. Lazer epilasyon için kullandığımız cihazların ürettiği ışık enerjisi zararlı radyasyon üretmez. Lazer epilasyon kısırlık yapmaz, yumurtalıklara kadar lazer enerjisi ulaşmaz. Koltuk alrı lazer epilasyon lenf bezlerine ulaşmaz, zarar vermez, kanser yapmaz.

Buz lazer epilasyon zararı var mı?

Lazer epilasyon Buz Lazer gibi FDA onayına sahip güvenli cihazlarla uygulandığında yan etki riski olmayan bir uygulamadır. Lazer epilasyonun vücuda zarar verdiğine dair hiç bir vaka bulunmamaktadır. Tüm dünyada uzun yıllardır yaygın olarak kullanılan lazer epilasyon hakkında birçok bilimsel çalışma mevcuttur.

Lazer epilasyon yuze zarar verir mi?

Lazer epilasyonda, lazer ışını sık atışlarla kıl köklerine uygulanmakta ve kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilmektedir. Bu işlem, kıl kökü dışında dokulara veya cilt yüzeyine herhangi bir zarar vermemektedir.

Lazer epilasyonda yaş sınırı var mı?

Ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 (veya 18) yaşlarda hormonal üretim ve kıl köklerinin bu hormonlara duyarlılığı ise fazla oluyor. Bu yaşlarda uygulanacak lazer epilasyon, kılların dökülmesinde çok etkili olmamakla birlikte yanıt da geç alınıyor. 16 yaş ve altına lazer epilasyon önerilmiyor.

Buz epilasyon kaç yaşında başlar?

Diğer lazer uygulamalarından olduğu gibi Buz lazer epilasyon içinde yaş sınırı hormonal gelişim göze alınarak belirlenmelidir. 18 yaşını tamamlamış kişilerin buz lazer epilasyon yaptırmasında bir sakınca yokken bunun altında 15-16-17 yaş gruplarının hormon yapısının düzene oturması beklenmelidir.