Devlet Hastanesi tahlil ücretleri ne kadar?

İçindekiler:

  1. Devlet Hastanesi tahlil ücretleri ne kadar?
  2. Devlet hastanesinde ameliyat için ücret var mı?
  3. Turistler Devlet Hastanesinde muayene olabilir mi?
  4. Profesörler ameliyata giriyor mu?

Devlet Hastanesi tahlil ücretleri ne kadar?

Yeşil kartlı bireylerden alınan muayene ücretleri 2009 yılında çıkan bir kararla alınmaya başlamıştır. Hasta muayene katılım payı olarak adlandırılan bu muayene ücreti; Aile Hekimliği ve sağlık ocaklarındaki muayenelerde 2TL ve devlet hastanelerinde 8 TL olarak belirlenmiştir.

Devlet hastanesinde ameliyat için ücret var mı?

Üniversite hastanelerinde, devlet hastanelerine karşın ameliyat ücreti alınmaktadır. ... Örneğin bir hasta 2000 TL miktarında bir ücreti olan ameliyata gireceği zaman, hastanın eğer herhangi bir sosyal güvencesi varsa, Sosyal Güvenlik Kurumu bu ameliyat ücretinin tamamını karşılar.

Turistler Devlet Hastanesinde muayene olabilir mi?

Kısa süreli olarak Türkiye'de bulunan yabancı turistler için acil sağlık hizmetleri, özel veya kamu sağlık kurumları arasında herhangi bir ayrım gözetmeksizin ücretsizdir. Bu sayede herhangi bir sigorta kapsamında olmayan yabancılar acil durumlarda sağlık hizmetlerine ücretsiz olarak erişebilmektedir.

Profesörler ameliyata giriyor mu?

Sağlık Bakanlığı ile üniversite arasında sağlık tesislerinin birlikte kullanımına ilişkin protokolü bulunan (afiliye) üniversite hastanesinde profesör ve doçentlere ücretsiz muayene ve ameliyat olabilirsiniz. Ancak sizin bunu bilmeniz mümkün değildir. Önceden veya o hastaneye gittiğinizde sorup öğrenebilirsiniz.