Ameliyathane Hizmetleri hangi alan?

İçindekiler:

  1. Ameliyathane Hizmetleri hangi alan?
  2. Ameliyathane Hizmetleri hangi dersler var?
  3. Ameliyathane Hizmetleri ne iş yapar ne kadar maaş alır?
  4. Ameliyathane Hizmetleri staj var mı?
  5. Ameliyathane Hizmetleri Bölümünü bitiren ne iş yapar?

Ameliyathane Hizmetleri hangi alan?

Ameliyathane Hizmetleri bölümü bir önlisans programıdır ve bölümün amacı gelecek meslek hayatlarında yer alacakları ameliyathane birimlerinde ameliyat öncesi ve sonrası yapılması gereken görevleri yerine getirebilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Ameliyathane Hizmetleri hangi dersler var?

Ameliyathane Hizmetleri Programında alınan dersler; Temel Anatomi ve Fizyoloji, Cerrahi Hastalıklar Bilgisi I, Temel Mikrobiyoloji, Üniversite Kültürü I, Türk Dili I, İngilizce I, Biyomedikal Teknolojisine Giriş, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri, Sterilizasyon İlkeleri, ...

Ameliyathane Hizmetleri ne iş yapar ne kadar maaş alır?

Ameliyat teknikeri olarak da anılan cerrahi personelin maaşı yeni başlayanlar için 46 lira arasında değişmektedir. 5 senelik deneyimli sağlık teknikeri 4650-4850 lira alırken 10 senelik deneyimli sağlık personeli 4700-4900 lira maaş almaktadır. 30 senelik sağlık teknikeri ise 51 Türk lirası ...

Ameliyathane Hizmetleri staj var mı?

2 yıllık eğitim veren Ameliyathane Hizmetleri programında öğrenciler, teorik ve uygulamalı birçok ders görüyor. ... Öğrenciler, yaz stajı imkânı ile sektörde deneyim kazanıyor.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümünü bitiren ne iş yapar?

Ameliyathane hizmetleri bölümünden mezun olan bir birey cerrahi sağlık personeli olarak adlandırılır. Ameliyatlarda görev alan bu sağlık çalışanları; tüm cerrahi aletlerin hazırlanmasından ve temizliğinden sorumludur. Ameliyatta doktora yardımcı olan cerrahi personel, doktorun gerekli gördüğü yerlerde yardımcı olur.