4B Sözleşmeli personel hangi kanuna tabi?

İçindekiler:

  1. 4B Sözleşmeli personel hangi kanuna tabi?
  2. Sözleşmeli personel Çalıştırılmasına ilişkin Esasların ek 1 inci maddesi nedir?
  3. Sözleşmeli personel başka bir sözleşmeli pozisyona atanabilir mi?
  4. Sözleşmeli personel neye göre çalıştırılır?
  5. 4 B sözleşmeli personel giyim yardımı alır mı?
  6. 4C statüsünde çalışanlar kimlerdir?
  7. 4C geçici personel nedir?
  8. Sözleşmeli personel atanabilir mi?
  9. Sözleşmeli memur başka kadroya nasıl geçer?

4B Sözleşmeli personel hangi kanuna tabi?

657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel, başlangıçta geçici, uzmanlık gerektiren işlerde sözleşmeli statüde, belirli bir süre için istihdam edilirken, 2005 yılında 5413 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen hükümle Sağlık Bakanlığı'nın asli ve sürekli görevi olan sağlık hizmetleri ve yardımcı ...

Sözleşmeli personel Çalıştırılmasına ilişkin Esasların ek 1 inci maddesi nedir?

EK MADDE 1 – (Değişik : R.G. 29.03.2009;27184) (*) Doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutulur ve istekleri halinde bu personel ayrıldığı kurumunda yeniden hizmete alınır.

Sözleşmeli personel başka bir sözleşmeli pozisyona atanabilir mi?

İlgili mevzuattaki hükümlere göre, 4/B sözleşmeli personel; -Başka bir kuruma naklen atanamaz. -Başka bir kurumda yeniden 4/B statüsünde işe girmek istediğinde, hakkında ilk defa 4/B statüde işe giriş usulü uygulanır.

Sözleşmeli personel neye göre çalıştırılır?

olanlar arasından her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun dört katına kadar çağırılacak adaylar arasından, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak sözlü ve/veya uygulama sınav sonucuna göre çalıştırılabilir.

4 B sözleşmeli personel giyim yardımı alır mı?

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda tanınan sosyal haklar ve yardımlar arasında "giyecek yardımı" da bulunmaktadır. Ancak idareler, 657 sayılı Kanunun 4.maddesinin B bendine göre istihdam edilen sözleşmeli personelin giyim yardımı hakkından yararlandırılmasından imtina etmektedir.

4C statüsünde çalışanlar kimlerdir?

4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır.

4C geçici personel nedir?

Devlet Memurları Kanunu'nda 4C'nin (geçici personelin) tanımı yapılıyor. 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasının birinci paragrafında geçici personel; bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar ...

Sözleşmeli personel atanabilir mi?

l) Herhangi bir nedenle görev yaptığı ilde kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliğinin tehlikeye düştüğünü adli veya mülki idare makamlarınca verilen belgeyle belgelendiren sözleşmeli personel, aynı pozisyon unvanlı ve branşlı boş bir pozisyona yer değişikliği suretiyle atanabilir.

Sözleşmeli memur başka kadroya nasıl geçer?

Sözleşmeli personelin başka bir kuruma geçmesi İlgili mevzuattaki hükümlere göre, 4/B sözleşmeli personel; -Başka bir kuruma naklen atanamaz. -Başka bir kurumda yeniden 4/B statüsünde işe girmek istediğinde, hakkında ilk defa 4/B statüde işe giriş usulü uygulanır.