Düdüklü tencere düdüğü nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Düdüklü tencere düdüğü nasıl kullanılır?
  2. Yeni nesil duduklu tencere nasil kullanilir?
  3. Düdüklü tencere nasıl açılır?
  4. Düdüklü tencere neden öter?
  5. Düdüklü tencere buharı nasıl çıkarılır?
  6. Düdüklü de free ne demek?

Düdüklü tencere düdüğü nasıl kullanılır?

Eğer sizin de mutfağınızda düdüklü tencere varsa bunları bilmenizde fayda var.
  1. Düdüklü tencereyi asla ağzına kadar doldurmamalısınız. ...
  2. Ateşe koyduktan ve kapağını kapattıktan sonra düdüğü dik konuma getirmelisiniz. ...
  3. Düdükten ses çıkmaya başladığında bir dakika kadar hava çıkmasını bekletin ve düdüğü indirin.
Daha fazla öğe...

Yeni nesil duduklu tencere nasil kullanilir?

Düdüklü tencerenin kapağını kilitli olup olmadığı kontrol edilmeden ocağa koymayın ve devamlı kontrol edin. Ardından tencerenin altı açın ve orta yüksek ateşte pişirilmeye başlayın. ⇒ Basınç yavaş yavaş ortaya çıktığında ve buhar göründüğünde, tencereyi kısık ateşe alabilirsiniz.

Düdüklü tencere nasıl açılır?

Pişme süresi sonunda ocağı kapatarak 10 dakika daha beklenmeli ve bu süreçte düdüklü tencerenin buhar çıkış kanalından havası alınmalıdır. Düdüklü tencerenin buhar çıkış borusu aracılığıyla havasının alınmasının ardından kapağını artık açabilirsiniz.

Düdüklü tencere neden öter?

Düdüklü tencere çalışma prensibi Böylece, tencere içi sıcaklığı 125 dereceye kadar yükselebilir. Suyun kaynama derecesine ulaştığında buharlaşma başlar ve oluşan buhar kendine yer açabilmek için tencere içerisindeki havayı dışa doğru iter. Sonrasında uyarı niteliğinde düdük ötmeye başlar.

Düdüklü tencere buharı nasıl çıkarılır?

Düdüklü tencereyi buhar basıncı henüz yüksekken açmak tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Buhar dağıldıktan, yani yaklaşık 10 dakika sonra düdüğü yeniden dik konuma getirin, düdükten havanın tamamen çıkmasını bekleyin. Düdük dik konuma getirildiğinde hızlı ve ani bir buhar çıkışı olacaktır.

Düdüklü de free ne demek?

Düdüklü tencerenizi isi kaynağının üzerine yerleştiriniz. Ocak alevinin tencere kenarlarından taşmamasına dikkat ediniz. Pişirme ventil düğmesi "buhar boşaltma, free" konumunda yani tam açık olmalıdır.