Kolonoskopide hangi ilaç kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kolonoskopide hangi ilaç kullanılır?
  2. Kolonoskopiden korkulur mu?
  3. Kolonoskopi için lavman şart mı?
  4. Laxeno diet 250 ml nasıl kullanılır?
  5. Kolonoskopi öncesi kaç litre su içilmeli?
  6. Kolonoskopinin riski var mı?

Kolonoskopide hangi ilaç kullanılır?

Kolon temizliği için hastalara işlem öncesi sıvı berrak diyet, ilaçlar ve rektal lavman verilmektedir. Bu amaçla en sık kullanılan ilaçlar ise sodyum fosfat, sennosid ve polietilen glikol içeren solüsyonlardır (4,5).

Kolonoskopiden korkulur mu?

Kolonoskopi işlemi bu işin eğitimini alan uzmanların ellerinde son derece güvenli, hem tanısal hem tedavi edici bir uygulamadır. Hastaların en büyük korkusu kolonoskopi işlemi esnasında bağırsak duvarında yırtılma (perforasyon) olmasıdır.

Kolonoskopi için lavman şart mı?

Bağırsak hazırlığı Bu inceleme için sadece iki adet hazır lavman [anüsten (makattan) verilen bağırsak temizliğinde kullanılan ilaç] kullanılması yeterlidir.

Laxeno diet 250 ml nasıl kullanılır?

Doktorunuz söylemedikçe dozunuzu değiştirmeyiniz. Doktorlar tarafından başka türlü önerilmediği takdirde: Erişkinlerde: Akşamları yatarken 1-2 ölçek (5 mL-10 mL) verilir. 6-12 yaş arası: Erişkin dozunun yarısı (2.5 mL-5 mL) uygulanır. 6 yaşın altındaki çocuklarda doktor gözetiminde olmadığı sürece kullanılmamalıdır.

Kolonoskopi öncesi kaç litre su içilmeli?

Bu nedenle ilaç içimini takiben bol su (tanı olarak kalp yetmezliğiniz yoksa gece saat 24'e kadar 2.5-3 litre su) içiniz. Kolonoskopi işleminden önceki gece saat 24'ten itibaren hasta aç ve susuz kalmalıdır (su dahil bir şey yiyip içilmemelidir, oruç gibi). Bir yakınınızın size eşlik etmesi tavsiye edilir.

Kolonoskopinin riski var mı?

Kolonoskopi, sık yapılan ve alanında uzman bir doktor tarafından yapıldığında tehlike oranı oldukça düşük bir işlemdir. Ancak nadir de olsa kanama, kolonun delinmesi, karında şiddetli ağrı, solunum ve kalp problemleri gibi bazı komplikasyonlar gelişebilir.